Philip Seymour Hoffman felesége mesélt a színész utolsó napjairól

A színész csaknem négy éve halt meg túladagolásban.

A négy éve tragikusan elhunyt Philip Seymour Hoffman felesége, Mimi O'Donnell mesélt a Vogue-nak a házasságukról és a színész utolsó napjairól. 1999-ben jöttek össze, addigra a komoly kábítószeres múlttal rendelkező Hoffman már talpraállt, így jó néhány évig boldogságban telt a kapcsolatuk - a gyerekeik is ekkor születtek. Korábbi szokásai először meglehetősen ártatlan módon, a két szerep közti tétlen időszakokban jöttek elő. Később elkezdett receptre kapható opioidokat (természetes, félszintetikus és szintetikus vegyületek, amelyek a morfinhoz hasonló hatást fejtenek ki) szedni, aztán inni, és végül több évnyi tiszta állapot után visszatért a heroinhoz.

Amikor Phil ismét elkezdett heroint használni, megrémültem. Azt mondtam neki, hogy "meg fogsz halni". Ezt csinálja a heroin az emberrel. Minden egyes nap aggódtam miatta. Éjjelenként, amikor elment otthonról, azt kérdeztem magamtól: látom még valaha? (...) Aztán egyszer csak rájöttem, hogy a függősége teljesen elhatalmasodott rajta. Fejet hajtottam, és azt gondoltam, hogy én ezt képtelen vagyok rendbe tenni. Az volt az a pillanat, amikor elengedtem. Azt mondtam neki: "Nem tudlak folyton szemmel tartani. Szeretlek, és most is és mindig melletted leszek. De nem tudlak megmenteni."

Végül súlyos döntést hoztak: Hoffman elköltözött, hogy a gyerekek ne lássák, mit művel a heroin az apjukkal. 2014. február 2-án a színész túladagolásban meghalt - a szervezetében heroint, kokaint, amfetamint és benzodiazepineket (altatóként és nyugtatóként ismert pszichoaktív gyógyszerek) találtak.

O'Donnelt rendkívül megviselte a férje halála. 

Csaknem egy évvel később tudtam úgy elmenni otthonról este, hogy a gyerekek ne pánikoljanak be. Akkoriban, mikor kényszerítettem magam, hogy visszatérjek a világba, egy órán belül telefonáltak, és siettem haza.