Poirot már megint a legnagyobb sztárok után nyomoz

Alakul az új Halál a Níluson szereplőgárdája, a legnagyobb nevekkel.

Tavaly novemberben mutatták be a mozik a Kenneth Branagh rendezésében készült Agatha Christie-adaptációt, a Gyilkosság az Orient expresszent, amelyben maga a direktor játszotta a legendás magánnyomozót, Hercule Poirot-t. A sztár annyira beleszeretett a bajszos kis belga szerepébe, hogy máris készül a folytatás, amelyben a Halál a Níluson című Christie-regényt dolgozzák fel.

Az amerikai mozikba 2019. december 20-án érkező alkotásban Branagh mellett máris van két nagy név: a Wonder Woman filmekből ismert Gal Gadot, akihez most Armie Hammer (Az U.N.C.L.E. embere, Szólíts a neveden) csatlakozott. A forgatás majd csak 2019 közepén kezdődik, így a Variety nevű szaklap szerint kétséges, hogy a készítők fogják-e tudni tartani az ígért premierdátumot.

Gal Gadot. Forrás: port.hu

 

A Halál a Nílusont a krimi királynője három évvel a Gyilkosság az Orient expressz megjelenését követően, 1937-ben adta ki. A sztori szerint Poirot ezúttal Egyiptomban vakációzik, egy nílusi hajóúton vesz részt, ahol egy szerelmi háromszög drámai módon gyilkosságot eredményez. Az IMDb szerint Gadot a szerelmi háromszög egyik csúcsát fogja játszani, azt a gazdag nőt, aki elszerette szegényebb barátnője szerelmét. Hammer szerepét még nem pontosították, de van rá esély, hogy ő lesz a csapodár férfi.

Armie Hammer. Forrás: Mike Coppola / Getty Images

 

A Halál a Níluson alapján forgattak már egy jól sikerült adaptációt, amit 1978-ban mutattak be, és olyan sztárok játszottak benne, mint Peter Ustinov, Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury, George Kennedy, Jane Birkin, Jack Warden vagy David Niven. A film még egy Oscar-díjat is nyert, a legjobb jelmez kategóriában.


(via Variety)