Pókember is megsiratta a szuperhőst megalkotó képregényművészt

Steve Ditko halálhíre a múlt hét végén járta be a világot – Tom Holland, a legújabb Pókember szép szavakkal búcsúzott tőle a Twitteren.

A kilencvenéves Ditkót New York-i lakásában találták holtan még június 29-én, de halálának híre csak pénteken terjedt el. Ő volt az, aki a Marvel-pápa, Stan Lee ötletéből kiindulva 1962-ben megrajzolta a kamasz szuperhőst. Pókemberen kívül Doctor Strange is Lee és Ditko közös alkotása.

„Köszönjük, Steve. Nyugodj békében”

– emlékezett az alkotóra egy lehajtott fejű Pókember-képpel a Marvel. A cég 2015-ben kötött megállapodást a Sony stúdióval egy filmes Pókember-rebootra: ennek eredményeként mutatták be 2017-ben a Pókember: Hazatérést (amelynek már javában készül a folytatása Spider-Man: Far From Home címmel).

A rebootban Tom Holland alakította a szuperhőst, akit azóta a Bosszúállók: Végtelen háborúban is eljátszott (illetve előtte az Amerika Kapitány: Polgárháborúban is volt egy emlékezetes jelenete). Holland pedig szintén megemlékezett Steve Ditkóról, akinek kvázi élete szerepét köszönheti.

„Mindannyian nyomot akarunk hagyni a világban – ez a férfi pedig túl is teljesítette a dolgot.

Oly sok embert tett boldoggá és változtatta meg az életüket

– én vagyok az egyikük! Köszönöm, Steve, az emléked örökké él” – írta ki a fiatal színész Twitter-oldalára.


(via The Hollywood Reporter)