Ralph Fiennes női szerepben debütál

A napfény íze, a Harry Potter filmek és A Grand Budapest Hotel sztárja lesz a Roald Dahl-mese, a Matilda netflixes feldolgozásának Miss Trunchbullja.

A Matildából Matilda, a kiskorú boszorkány címmel készült már egy bájos feldolgozás, Danny DeVito rendezésében, a színész-direktorral, Rhea Perlmannel és Mara Wilsonnal a főszerepben. A Netflix verziója azonban a Roadl Dahl-gyerekkönyv Matilda The Musical című zenés színpadi változatán alapul, amit 2011 óta játszanak nagy sikerrel Londonban.

A musicalben Matilda gonosz iskola-igazgatónőjét, Miss Trunchbullt férfi színész játssza, és mivel a netflixes adaptációnak ugyanaz lesz a rendezője, mint a színpadi műnek, az illető (nevezetesen Matthew Warchus) hozta magával a remek ötletet, ezért a legújabb feldolgozásban Ralph Fiennesra bízzák a szerepet.

A castingról annyit lehet még tudni, hogy Matilda jóságos tanítónőjét, Miss Honey-t Jodie Comer formálja meg (ami nagy változás lesz a színésznő legismertebb szerepét, a Megszállottak viadala pszichopata bérgyilkosnőjét követően). A forgatókönyvíró Dennis Kelly, a Pulling és az Utopia című sorozatok írója.

Ralph Fiennestól nem lesz idegen a negatív karakter megjelenítése, hiszen pályája során számtalanszor játszott már gonosz figurát. Ő volt a Schindler listája kegyetlen táborparancsnoka, A vörös sárkány pszichopata sorozatgyilkosa, a Harry Potter filmek Lord Voldemortja, az Erőszakik elvhű gengszterfőnöke, legutóbb pedig a Holmes és Watson Moriarty professzora.


(via Independent)