Rekordot döntött a Fekete Özvegy új előzetese

Ki vannak éhezve a rajongók a Marvel Budapesten forgatott szuperhősfilmjére, amely már több mint egy éve csúszik.

Majdnem egy éve, 2020. május 1-jén lett volna a Fekete Özvegy bemutatója, de a koronavírus-járvány kitörése után a Disney először őszre halasztotta a bemutatót, majd áttolta 2021 tavaszára. Pár hete pedig az is kiderült, hogy bár a mozik egy jelentős része már megnyitott Amerikában, az óriáscég újra elhalasztja a premiert, és május 7. helyett július 9-én kerülhet végre a nézők elé Natasha Romanoff első önálló kalandja.

A film a Disney+-ra is felkerül még aznap, de a Marvel joggal reménykedhet abban is, hogy a mozik sem fognak kongani az ürességtől, ugyanis a Godzilla Kong ellen rekordbevétellel nyitott, ami azt jelzi, hogy a közönség ki van éhezve a moziélményre. Ugyanilyen biztató az is, hogy a napokban kijött harmadik Fekete Özvegy-előzetest 70 millióan látták 24 óra alatt, vagyis többen, mint az elsőt vagy a másodikat, holott a nézőszámok pont fordítva szoktak alakulni. A többi Marvel-filmet illetően is erős ez a szám, a Fekete Párducot (48 millió) és A Hangya és a Darázst (52 millió) is veri, de még a WandaVision (53), a Loki (36) és A Sólyom és Tél Katonája (20) legelső trailerét is.

A részben Budapesten játszódó (és nálunk is forgatott) kém-thrillerben Natasha Romanoff kénytelen szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér. Nyomában egy életére törő, kérlelhetetlen erővel, Natasha számot kell vessen kémes múltjával és családi kötelékeivel, amiket már jóval azelőtt felbontott, hogy Bosszúálló lett.

Scarlett Johansson mellett olyan színészek szerepelnek Cate Shortland rendezésében, mint Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt és Ray Winstone.