Remake készül Clint Eastwood kultikus spagettiwesternjéből

Sergio Leone műfajteremtő filmje, az Egy maréknyi dollárért kap új verziót.

Sergio Leone 1964-es klasszikusa, a Clint Eastwood főszereplésével készült Egy maréknyi dollárért már eleve remake volt: Akira Kurosawa 1961-es filmjét, A testőrt vette alapul. Az új verzió az Leone filmjét is jegyző, római székhelyű Jolly Film forgalmazásában, valamint Gianni Nunnari, Simon Horseman és Enzo Sisti produceri felügyeletével készül.

 

A névtelen férfi visszatér

Az Egy maréknyi dollárért főszereplője az Eastwood által megteremtett „névtelen férfi”, aki ezúttal két rivális családot játszik ki egymás ellen, a kapzsiság, a gőg és a bosszú által szétszakított városban.

Ez a film volt az első darabja a Dollár-trilógiának, amely sztárrá emelte Eastwoodot.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Those About to Die című sorozat után ismét együtt dolgozhatok Giannival  ennek az alműfajt teremtő filmnek a remake-jén, amely több mint 500 európai western előtt nyitotta meg az utat.”

– mondta Sisti, akinek filmes munkái közt olyan címek szerepelnek, mint Az angol beteg és A tehetséges Mr. Ripley. Nunnari és Horsman hozzátették:

„Enzo az egyik legtapasztaltabb producer a filmiparban, és szerencsések vagyunk, hogy partnerünk ebben a hihetetlen projektben. Eltökélt szándékunk, hogy olyan remake-et készítünk, amely méltó lesz Sergio Leone nagyszerű klasszikusához.”

ez is érdekelhet

 

(via The Hollywood Reporter)