Rémülj halálra a legújabb Jokertől!

A Joaquin Phoenix-féle Jokerhez az első hivatalos fotó után rövid promóvideó érkezett, amelyben már teljes pompában látható.

A félperces, alázenélt próbafelvételen először csak a múltkori, lúzer külsejű „civil” Jokert láthatjuk (azaz a sikertelen stand-up komikust, aki – mint kiderült – az Arthur Fleck névre hallgat), majd eleinte bevillanó szellemképek formájában tűnik fel egy-egy tizedmásodpercre a fehérre mázolt, jól ismert Joker-arc, majd Phoenix teljes egészében átalakul az őrült vigyorú, bohócnak sminkelt rémmé.

Mint arról már többször írtunk, a 2019. október 4-én érkező eredetfilmet Todd Phillips (Másnaposok) rendezi, producere Martin Scorsese, főszereplői pedig Phoenixen kívül Robert De Niro és Zazie Beetz. Stílusában és műfajában a Joker a szokásos (anti)szuperhősös filmek helyett a nyolcvanas években divatos neonoirokat idézi meg, sztorija szerint pedig egy bukott stand-up komikusról szól, aki – A komédia királya után szabadon – mindenképpen be akar kerülni egy ismert talkshow-ba, és ennek érdekében elrabolja annak házigazdáját.

Közben pedig a jelek szerint a folyamatban lévő Suicide Squad-folytatás, a Birds of Prey címre hallgató Harley Quinn- és a Jared Leto-féle másik önálló Joker-mozi mellett alakul egy közös Harley Quinn–Joker spin-off is. Ezt a produkciót a Tapló télapó forgatókönyvíróiként, az Őrült, dilis, szerelem. rendezőiként és a Rólunk szól című sorozat executive producereiként ismert Glenn Ficarra és John Requa jegyzik, direktorként és íróként egyaránt.

A legújabb hírek szerint pedig az az eredeti ötletük támadt, hogy a projekt arról szólna, hogy a szerelmesek elrabolnak egy híres médiaszemélyiséget és talkshow-házigazdát, Dr. Phil tévés pszichológust.

„Az egész sztori úgy kezdődik, hogy Harley elrabolja Dr. Philt

(akit remélhetőleg maga Dr. Phil játszana), mert a kapcsolatuk Jokerrel kihívásokkal küszködik” – mondta a két alkotó a Metrónak.

Harley Quinn (Margot Robbie) és Joker (Jared Leto) a Suicide Squadban. Forrás: InterCom

 

De még az is lehet, hogy az alkotók csak szórakoztak, mert elég sok hülyeséget nyilatkoztak, például hogy a film egy Tapló télapóba oltott Rólunk szól lenne, azaz egy kapcsolati mozi, de érzékenység helyett olyan elba*ott, mentálisan beteg emberekkel, mint amilyeneket a Tapló télapóban láthattunk. De még ha mindez meg is valósulhatna, arra kicsi az esély, hogy a Warner egymás után két olyan Joker-filmet is kihozna, ami arról szól, hogy elrabolnak benne egy híres tévésztárt.


(via NME, Uproxx)