Rengeteg Barbie lesz Margot Robbie Barbie-filmjében – Előzetes!

A trailer alapján a romantikus vígjáték a Barbie-márka különböző korszakait egyszerre idézi meg.

Új előzetest kapott Margot Robbie és Ryan Gosling várva várt Barbie-filmje. A Greta Gerwig által rendezett romantikus vígjátékban Barbie kiszabadul a babák tökéletes univerzumából, és az emberek világában találja magát.

Korábban láthattunk már forgatási fotókat – ki tudná feledni a két főszereplő neonszínű, retinagyilkos görkoriszettjét? –, a mellékszereplőkről viszont nem sokat lehetett tudni - eddig. A trailer és az új karakterposzterek alapján már okosabbak lehetünk. Az már biztos, hogy Robbie klasszikus Barbie-ja mellé csatlakozik Issa Rae elnök Barbie-ja, Kate McKinnon tornász Barbie-ja, Dua Lipa sellő Barbie-ja, Nicola Coughlan diplomata Barbie-ja, Alexandra Shipp író Barbie-ja, Emma Mackey fizikus Barbie-ja, Ritu Arya újságíró Barbie-ja, Sharon Rooney ügyvéd Barbie-ja, Hari Nef orvos Barbie-ja és Ana Cruz Kayne bíró Barbie-ja.

Bár Barbie néhány nevesebb családtagja és barátja, mint Skipper, Christie és Stacie nem szerepel a kedden közzétett plakátokon, a baba régi belső köréből egy karakter mégis feltűnik. Ő Emerald Fennell Midge-je, Barbie régi legjobb barátnője, akit a játékcsalád korai időszakában mutattak be. A későbbi változatokban végül feleségül megy egy Alan nevű férfi babához, gyerekei születnek, és újra teherbe esik. (Sok szülő ezt annak idején kritizálta, szerintük Midge túl fiatal volt ahhoz, hogy terhes legyen, aminek következtében a Mattel 2013-ban újra kiadta Barbie legjobb barátnőjét, de ezúttal szingli verzióban, nem terhesen és gyermek nélkül.)

A Mattel-babák közt tehát már nincs ott Alan, Gerwig moziverziójában viszont fel fog tűnni Michael Cera alakításában, ami arra utal, hogy a film a Barbie-márka különböző korszakait egyszerre idézi meg. Cera mellett így kapunk még jó pár Kent, tükrözve a játékcsalád sokszínűségét a Barbie férfi megfelelőjét illetően. (2017-ben, két évvel azután, hogy a Mattel bemutatta a 2015-ös, reprezentatívabb Fashionista vonalát, 15 Ken-variációt dobtak piacra, három testtípussal, hét bőrszínnel, nyolc hajszínnel és kilenc különböző frizurával). Az új posztereken bemutatott Kenek között szerepel Ncuti Gatwa, Simu Liu és Kingsley Ben-Adir. Liu karaktere a trailerben is szembekerül Gosling Kenjével.

A babákon túl egy különálló posztersorozat a film "emberi" karaktereit is bemutatja, akiket Will Ferrell, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Connor Swindells és Jamie Demetriou alakít. Helen Mirrennek, a film narrátorának is van saját plakátja.

Margot Robbie még 2020-ban nyilatkozta azt a filmről, hogy a cél a nézői elvárások megcáfolása.

"Bármire is gondolsz, mi valami teljesen mást fogunk adni neked - azt, amiről nem tudtad, hogy akarod. (...) Tudjuk valóban tisztelni a márkát és a rajongói bázist, és meg is tudjuk lepni közben az embereket? Mert ha erre képesek leszünk, és egy értelmes beszélgetést is tudunk generálni, akkor tényleg minden célunkat elértük.”

via: THR / IndieWire