Rey-ből duplafénykardos Sith lesz a Star Wars 9-ben?

Átáll a gonoszok oldalára? Megszállta a Császár? Vagy ez csak egy látomás? Ezeken a konteókon pörög épp a fél internet.

Napok óta a hétvégi D23 Expón látottakon pörögnek a világ Star Wars-rajongói, a Disney éves nyári szórakoztatóipari show-ján ugyanis nemcsak a The Mandalorian tévésorozat kapott egy ütős előzetest, de az év végén mozikba kerülő IX. rész, a Skywalker kora is. Az összeállítás fele egy szép montázs az eddigi Csillagok háborúja-filmekről, 1:09-től pedig lényegében egy új trailert kapunk a Star Wars IX-hez:

Szinte azonnal a rajongók kedvence lett az a pár képkocka, ahol Rey a (második) Halálcsillag vízbe süllyedt roncsain vív látványos párbajt Kylo Rennel, majd egy Sith-ekre jellemző, duplapengés, piros fénykarddal vigéckedik!

A rajongók több elméletet is gyártottak már a fentiek magyarázatára, íme a legérdekesebbek:

  • Ez nem is „Darth Rey”. A lány csak egy hasonló víziót lát magáról, mint amikor Luke a Dagobah bolygó furcsa barlangjában Vaderrel vívott párbajt, viszont a Sith nagyúr maszkja alatt is ő maga volt.
  • Ez bizony Darth Rey. Nincs ugyanis kőbe vésve, hogy minden Star Wars-filmben győznie kell a jónak, és az a jó mindig a sivatagban nevelkedett tinédzser – hiszen az egyik ilyenből, Anakinból a szemünk láttára lett Darth Vader. Lehet, hogy a galaxisra nem is a feltámadt Palpatine császár jelenti az igazi veszélyt, hanem a gonosz Rey, akit csak együttes erővel (vagy esetleg pont a jó útra tért Kylo Rennek?) győzhet le az Ellenállás.
  • Rey színleg valóban a sötét oldalt választotta, hogy a praktikáit kiismerve győzedelmeskedhessen a végén. Erre utalhat az őt alakító színésznő, Daisy Ridley egy korábbi interjúrészlete is: „Nem lehet füst tűz nélkül.” A Star Wars-kánonban egyébként korábban is voltak már olyan karakterek, akik megjárták a világos és a sötét oldalt egyaránt, az egyik legismertebb ilyen figura Darth Revan.
  • Ez a nő Rey, aki azzal harcol, amivel tud: most épp egy olyan duplapengéjű, piros fénykarddal, ami egy ősi ereklye egy rég elfeledett Sith templomból, és pont kapóra jön a lánynak a harcban.
  • Ez a nő nem is Rey, hanem Rey anyja/klónja/hasonmása, akit a film másik fiatal női főszereplője, Keri Russell alakít.
  • Ez a nő Rey, de nincs magánál: a holtából feltámadt Császár vette át a teste fölötti uralmat.
  • Ez az egész csak egy ügyes bűvésztrükk J.J. Abramstől. Csali a rajongóknak, hogy hetekig erről beszéljenek, de a duplafénykardos jelenet valójában benne sem lesz a film végleges változatában.

Az viszont biztos, hogy a két előzetes együtt már igazán ütős beharangozója az idei év legjobban várt filmjének. Az egyik fanatikus rajongó (bizonyos Nathan Rojas) egybe is gyúrta a két videót – instant libabőr!!! (via Screenrant)