Rey megszerzi Kylo Ren fénykardját és átáll a Sötét Oldalra?

Új trailer jött ki Az utolsó Jedikhez, a Lucasfilm a Thor 3 rendezőjével is Star Wars-filmet forgatna.

Most már tényleg csak pár nap van hátra Az utolsó Jedik premierjéig (itthon már december 13-tól vetítik a mozik), szóval nemhogy minden napra, minden órára jut egy-egy Csillagok háborújával kapcsolatos hír, pletyka vagy érdekesség! Ezekből gyűjtöttünk most össze a legfrissebbeket. 

  • Hirtelen felbukkant két rövid előzetes is a Star Wars 8-hoz, és azonnal felrobbant tőlük az internet: az új trilógia süvölvény Erő-használója, Rey (Daisy Ridley) ugyanis megkaparintja benne az aktuális gézengúz, Kylo Ren emlékezetes, keresztvas-lézeres piros fénykardját! Rey kokettálása a Sötét Oldallal egyébként már egy hónappal ezelőtt is téma volt: akkor az új IMAX-plakátokból szűrték le azt a mindent mindennel összekombináló rajongók, hogy Rey bizony átáll a gonoszok oldalára, mert valamiben összekülönbözik az idős Luke-kal...
  • A Lucasfilm elnökasszonyának, Kathleen Kennedynek annyira bejött a Thor: Ragnarök, és Taika Waititi harsány vizuális stílusa, hogy most azt szeretné, a 42 éves új-zélandi rendezőzseni forgasson Star Wars-filmet. Waititi egyelőre nem kommentálta a hírt, és valószínűleg azért nem, mert pár hónappal korábban elég gúnyos megjegyzést tett a Lucasfilm váratlan rendezőcseréivel kapcsolatban. Konkrétan azzal viccelődött a Star Wars IX korábbi rendezőjének, Colin Trevorrow-nak a kirúgása után, hogy ő semmiképp sem szeretne Csillagok háborúját rendezni, mivel szereti maga leforgatni a filmjeit, a Lucasfilm viszont már egy hét munka után kirúgná. (via Looper)
  • J. J. Abrams a Rolling Stone magazinnak mesélt arról, hogy eredetileg nem akart visszatérni rendezőként a Star Wars franchise-hoz. Végül azért mondott igent, mert úgy érezte: tartozik annyival a rajongóknak, hogy ő zárja le a trilógiát a IX. részben, minden olyan kérdést megválaszolva, amit direkt hagyott nyitva Az ébredő Erőben. Más Star Wars-rajongók viszont egyáltalán nem örültek annak, hogy ő váltja Colin Trevorrow-ot, és peticíót indíttotak azért, hogy Kathleen Kennedy rúgja ki Abramst. (via Movieweb)