Ridley Scott 82 évesen is leforgatná Lady Gagával a krimijét, amiben a popdíva megöleti a Gucci-örököst

Gaga lesz a 2021-ben mozikba kerülő Gucciban a dúsgazdag Patrizia Reggiani, aki 26 év börtönt kapott a gyilkosságért.

Mother Monster helyett Gucci címmel szeretné leforgatni a 82 éves Ridley Scott a legújabb gengszterfilmjét, ami megtörtént eseményeken alapul. A főszereplője ugyanis a Fekete Özvegynek gúnyolt Patrizia Reggiani, akit 1997-ben ítéltek 26 év börtönre, miután 1995-ben féltékenységből és csalódottságból egy bérgyilkossal megölette az exférjét, Maurizio Guccit, a Gucci divatház örökösét. Arról már tavaly ősszel is pletykáltak a mozimagazinok, hogy az igencsak temperamentumos milliomosnőt Lady Gaga alakítaná ebben a nem mindennapi krimiben.

Lady Gaga a 60. Grammy-díjátadón a Madison Square Garden-ben, 2018. január 28-án (fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

 

Azóta annyi változás történt, hogy a Gucci-gyilkosságban és Reggiani életútjában nemcsak Mike De Luca producer (Közösségi háló, Pénzcsináló, Phillips kapitány) látott fantáziát, de az MGM stúdió is, ezért anyagilag is beállt a filmterv mögé. Olyannyira, hogy már a premierdátumot is kitűzték 2021. november 24-re. A forgatókönyv Sarah Gay Forden bestseller könyve, a The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed alapján készül. Ridley Scott felesége, Giannina Facio színésznő, aki már a 2000-es évek óta segíti producerként a férje forgatásait, így nyilatkozott az előkészületekről:

Ez a projekt már nagyon régóta szerelemgyereknek számít Ridley-nél és nálam is. A történet annyira epikus, a tét olyan hatalmas, a karakterek annyira árnyaltak, hogy már régen elhatároztuk: megmutatjuk a vásznon is. Nagyon örülünk annak, hogy Mike De Luca-val és az MGM ragyogó csapatával dolgozhatunk együtt. Már alig várjuk, hogy jövőre életre keljen a film!

Patrizia Reggiani élete valóban filmbe illő. 1973 és 1985 között volt Maurizio Gucci felesége. A híres olasz divatcég akkori vezetője 1993-ban 170 millió dollárért (nagyjából 54,4 milliárd forintért) eladta a Gucci-részvényeit a bahreini Investcorp.-nak, két évre rá viszont egy merénylő lelőtte. A vád szerint a bérgyilkost Reggiani fogadta fel 500 millió líráért, mert nem tudott beletörődni, hogy a férje annak idején elhagyta őt egy fiatalabb nő kedvéért, és ezzel elvesztette magas társadalmi státuszát. Reggiani végig tagadta a vádakat, ártatlannak vallotta magát, és azt állította, hogy a többi vádlott (köztük egy bizalmába férkőzött kártyajós, akit a perben 19 év börtönre ítéltek) összeesküdött ellene.

Reggiani végül a jó magaviselete miatt 26 év helyett csak 18 évet ült le, 2016-ban szabadult. Már 2011-ben enyhébb büntetést kaphatott volna egy börtönből kijárós munkával, de ezt visszautasította azzal az indokkal, hogy ő még soha életében nem dolgozott egyetlen napot sem. 2000-ben öngyilkosságot kísérelt meg a cellájában: fel akarta akasztani magát a cipőfűzőjével. Szabadulása után milliókat kapott: a válásakor mesés életjáradékban állapodott meg az exférjével, ám ezt a börtönévei alatt nem kapta meg, ezért a szabadulása után beperelte a saját lányait, Alessandra és Allegra Guccit. A nagyjából 5,9 milliárd forintos életjáradékot végül 2017-ben meg is ítélte neki a bíróság. (via The Independent)