Ridley Scott azért sem hagyja kimúlni az Alien franchise-t

Kész az Alien: Awakening forgatókönyve, visszatér benne Mérnökök népe és az LV-426 is!

Ridley Scott továbbra sem tett le az Alien: Awakening című filmje tervéről, amivel összekötné a 2017-es Alien: Covenant és az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál eseményeit, annak ellenére, hogy a Covenant nem robbantott kasszát, és nem ez lett a legjobb Alien-film. Ráadásul a Disney és a Fox stúdiók tervbe vett fuzionálása miatt igazából senki sem tudja, mi is lesz kedvenc banánfejű űrszörnyeink sorsa az elkövetkező években.

Az Empire magazin viszont úgy tudja, hogy lesz Alien: Awakening, John Logan már meg is írta a forgatókönyvet, Michael Fassbendert, pedig ismét azt a David nevű androidot fogja alakítani, akit a Prometheusban és a Covenantban.

Logan forgatókönyvében visszatérnének a Prometheusban megismert Mérnökök, legalábbis azok, akik túlélték David genocídiumát. Scott pedig azt mondta, most már tényleg elmegyünk arra a bolygóra, ami alatt minden bizonnyal az LV-426-ot értette. 

Az LV-426 az a bolygó, aminek a felszínén a Nyolcadik utasban Ripley-ék megtalálják a lezuhant, patkó alakú, idegen űrhajót a hatalmas, ormányos csontvázzal és az Alien tojásokkal. A bolygóra később telepeseket küldött a Weyland-Yutani társaság, akik felépítették A bolygó neve: Halálban látott állomást, Hadley's Hope-ot. Izgalmas lesz ide visszatérni, kérdés, hogy a Prometheus és az Alien mérsékelt sikere, valamint a Neill Blomkamp-féle Alien 5 ellehetetlenítése után kíváncsiak-e még Ridley Scott újabb űrbéli rémmeséjére a rajongók? (via Geektyrant)