Robert De Niro is benne lesz a Joker-eredetfilmben

Már azt is lehet tudni, melyik karaktert játssza a Joaquin Phoenixszel a címszerepben készülő alkotásban.

A mű producere, Martin Scorsese ugyan egyik kedvenc színészét, Leonardo DiCapriót nem tudta becastingolni a Jokerbe, de másik kedvencével sikerrel járt. Ha a tárgyalások eredményesen zárulnak, De Niro egy talkshow-házigazdát alakíthat, akinek valamilyen módon fontos szerepe lesz Joker megszületésében (a gonosz figura ugyanis eredetileg egy elvetélt stand-up komikus).

A 2019. október 4-én érkező Jokert a Másnaposok-filmek direktora, Todd Phillips rendezi, akinek úgy sikerült megnyernie a képregény-adaptációkban eddig nem túl sűrűn felbukkanó De Nirót, hogy elárulta neki: nem a szokásos (anti)szuperhősös moziban gondolkodik, hanem egy, a nyolcvanas években divatos neonoirban.

Robert De Niro. Forrás: George Pimentel / WireImage / Getty Images

 

Bennfentesek szerint egyébként a Joker forgatókönyve sokat merít abból A komédia királyából, amit Scorsese rendezett, Robert De Niróval a főszerepben. Ebben a sztár egy bukott komikust alakított, aki mindenképpen be akar kerülni egy ismert talkshow-ba, és ennek érdekében elrabolja annak házigazdáját.

Amennyiben a jólértesülteknek igazuk van, a Joker esetében pont fordított lesz a szereposztás, és ezúttal De Niro lesz a sikeres műsorvezető. Mindez azonban még a jövő zenéje, hiszen a film forgatása majd csak szeptemberben kezdődik, New Yorkban. A szereposztásról pedig még annyit lehet tudni, hogy a két férfi mellett a Deadpool 2-ből ismert Zazie Beetz is feltűnik, aki egyedülálló anyaként hívja fel magára Joker figyelmét.


(via Consequence of Sound, Variety)