Robert De Niro miatt rúgták ki Mickey Rourke-ot egy filmből?

A pankrátor sztárja azt állítja: benne lett volna Martin Scorsese The Irishmanjében, de mivel nincsenek jóban De Niróval, mégsem kapta meg a szerepet.

Rourke egy olasz tévéműsorban beszélt a dologról – azt mondta, azért esett kútba a részvétele, mert De Niro (aki Al Pacino és Joe Pesci oldalán az egyik főszereplője az életrajzi gengszterdrámának) nem volt hajlandó együttdolgozni vele. Az ügy hátterében pedig szerinte még egy 1987-es eset áll: a két színész akkor forgatta az Angyalszív című pszichohorrort, és a forgatáson egy életre összevesztek.

Mickey Rourke-ot szemmel láthatóan megtörte az eset. Forrás: BG020 / Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images

 

„Marty Scorsese találkozni akart velem, hogy beszéljünk egy filmről, amiben Al Pacino, Joe Pesci és Robert De Niro is szerepel.

Viszont a castingos azt mondta a menedzseremnek, hogy Robert De Niro visszautasította a velem való közös munkát”

– mesélte a színész a műsorban. Azt is hozzátette, hogy azért is érintette nagyon érzékenyen a kirúgás, mert elég nagy szüksége lett volna a pénzre is.

„Nem nézek fel többé rá, ezentúl inkább átnézek rajta” – vonta le a konklúziót Rourke. A lapok egyébként rákérdeztek a dologra Scorsesénél és De Nirónál is, de ők nem kommentálták az ügyet. A The Irishman producerei, Jane Rosenthal és Emma Tillinger Koskoff, illetve casting direktora, Ellen Lewis viszont reagáltak: szerintük Mickey Rourke-ot soha nem kérték fel, hogy szerepeljen a filmben, de még csak szóba sem került köztük a neve.

Ahogy arról korábban többször írtunk, az amerikai mozikban november 1-jén bemutatandó, a Netflixre pedig november 27-én felkerülő The Irishman Frank „The Irishman” Sheeranről szól, aki II. világháborús veteránként ír létére az olasz maffia bérgyilkosa lett, és összebarátozott a maffiakapcsolatokkal is rendelkező szakszervezeti vezetővel, Jimmy Hoffával. Egy nap azonban a Bufalino család feje azt kéri tőle, ölje meg Hoffát...


(via IndieWire)