Robert Downey Jr. tényleg meg akarja menteni a Földet

Miután a filmekben Vasemberként már számtalanszor megtette, az elszánt sztár most a valóságban is bedobja magát.

A sztár az Amazon Re:Mars konferenciáján tartott egy húszperces prezentációt, amelynek keretében háborút hirdetett a klímaváltozás ellen. Ennek legfontosabb lépéseként pedig megalapítja a Footprint Coalition (Lábnyom Koalíció) nevű szervezetet. A koalíció a legfejlettebb technológiát alkalmazva próbálja helyrehozni a tönkretett Föld állapotát.

„Afféle csendes krízist élek át. Én egymagam is egy két lábon járó óriási karbonlábnyom vagyok”

– mondta a színész, azokra a károkra utalva, amelyeket ő maga is okoz bolygónknak. Downey Jr. sokat beszélt ezenkívül a mesterséges intelligenciáról, amitől szerinte sok ember meg van ijedve, de ha jól használjuk, megmenthetjük vele az emberiség jövőjét.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

S habár pontos részleteket nem árult el a Footprint Coalition jövőbeli tevékenységéről, a színésznek határozott elképzelései vannak a ránk váró munkáról.

„A robotika és a nanotechnológia segítségével jelentősen (ha nem teljesen) meg tudnánk tisztítani a Földet, úgy tíz éven belül”

– jelentette ki Downey Jr.

A sztár mindezért nem maga akarja learatni a babérokat, hiszen úgy gondolja, mindent a tudósoknak, szakértőknek és kutatóknak köszönhetünk, és őt is ők inspirálták szervezete megalapítására.

„Istenem, odáig vagyok a szakértőkért. Olyanok, mint a Wikipedia, csak jellembeli hiányosságokkal”

– viccelődött Robert Downey Jr.


(via Uproxx)