Robert Pattinson hazudott Christopher Nolannek a Batman-filmről

Azt kamuzta, hogy családi zűr miatt kell ellógnia a Tenet forgatásáról, miközben valójában Batman-castingra ment.

Nagyon vicces füllentést vallott be az Alkonyat-filmek egykori sztárja, aki az utóbbi időben sorra kapja a szerepeket a jobbnál jobb hollywoodi blockbusterekben. Olykor még az is előfordul, hogy egyszerre kettőben kellene remekelnie – ezzel kapcsolatban osztott meg egy anekdotát a 34 éves brit színész a The Irish Times hasábjain. Amikor ugyanis a Christopher Nolan-féle Tenet forgatásán dobta le épp az agya az ékszíjat az időinverzió miatt, suttyomban elment az új Batman castingjára is:

Vicces, mert Chris szeret mindent titokban tartani a filmjeivel kapcsolatban. És akkor erre én is titokban tartom ezt a Batman-dolgot. Szóval hazudnom kellett Chrisnek, amikor elmentem próbafelvételt készíteni – azt mondtam neki, hogy családi vészhelyzet van. És amint kimondtam, hogy »«családi vészhelyzet«, megkérdezte: »Batman-castingra mész, ugye?«
Robert Pattinson, a leendő Batman egy filmes sajtóeseményen vigyorog ( Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images)

 

Mi ebből a tanulság? Az, hogy ne füllents a Denevéremberről olyan embernek, aki maga is rendezett már három Batman-filmet! A Tenettel kapcsolatban egyébként eddig hétről hétre változott a világméretű koronavírus-járvány miatt, hogy pontosan mikor is mutatják be a mozik (a legfrissebb hazai premierdátum augusztus 26.), az új Batman-mozifilm bemutatója viszont egyelőre betonbiztos: 2021. október 1. (via Uproxx.com & NME.com)