Robert Pattinson hipnotikus erejű sci-fit forgatott

Az Alkonyat sztárja Juliette Binoche-sal együtt szerepel a High Life-ban. Trailer is van hozzá!

Robert Pattinson, a tinilányok egykori bálványa egy ideje mintha eltűnt volna a reflektorfényből: évek óta nem forgatott olyan horderejű filmeket, mint korábban a Harry Potter és a Tűz Serlege vagy az Alkonyat-széria. A High Life trailerére viszont sokan felkapták a fejüket, mert igencsak látványos, félelmetes, sőt, némely pontokon egyenesen bizarr sci-finek tűnik! Tessék, aki nem hiszi, nézze meg maga:

A történet főszereplője egy Monte nevű űrhajós (őt alakítja Pattinson), aki a naprendszerünkön túli mélyűrben teljesít szolgálatot egy olyan hajón, aminek a feladata feltérképezni egy mindent elnyelő fekete lyukat. A fedélzeten utazik Monte lánya, Willow is, aki már a hajón született, ráadásul Monte akarata ellenére: tudósok csapata a férfitól levett sperma felhasználásával termékenyített meg egy fiatal nőt, Boyse-t (őt Mia Goth alakítja). Korábban ugyanis mindannyian olyan elítéltek voltak, akiket büntetésből, kísérleti nyulakként küldtek fel az űrbe, hogy rajtuk keresztül tanulmányozhassák az emberi viselkedést. Most már csak apa és lánya maradtak, Willow ráadásul kisbabából felcseperedett időközben tinilánnyá (őt már Jessie Ross alakítja), az űrhajó viszont továbbra is tele van sötét titkokkal.

A High Life-ban Pattinsonon kívül szerepel még Juliette Binoche is (ő a trailer alapján valószínűleg az egyik olyan tudós, aki Monte lányának fogantatása körül bábáskodott), valamint Andre Benjamin, Lars Eidinger, Agata Buzek, Ewan Mitchell, Jessie Ross, Claire Tran és Gloria Obianyo. A rendező a díjhalmozó francia filmes, Claire Denis, a premier viszont a tervekkel ellentétben nem idén ősszel, hanem valamikor jövőre lesz. (via Geektyrant)