Robert Pattinson: Kib*szott dühös lettem, mikor kiszivárgott, hogy én vagyok az új Batman!

A sztár arról is beszélt, milyen volt legelőször Denevérruhába bújni: ez volt a legőrültebb dolog, amit valaha a filmiparban csinált.

Arról, hogy Robert Pattinson váltja Ben Afflecket Batman álarca alatt a Warner szuperhősfilmjeiben, már év eleje óta lehetett pletykákat hallani. Maga a stúdió május végére időzítette volna a hivatalos bejelentést, ám egy túl lelkes produkcióközeli forrás idő előtt kifecsegte az új Bruce Wayne személyét a nagy múltú, 114 éves Variety-nek. Így miután a világ legpatinásabb szórakoztatóipari szaklapja exkluzív anyagként hozta le a hírt, az onnantól megszűnt bulvárkacsának és pletykának lenni, tényként kezelte mindenki (mi is egyébként, itt a Port.hunál).

Pattinson épp a Cannes-i Filmfesztiválra tartott, amikor szóltak neki, hogy vele van tele a fél internet. A 33 éves brit sztár most épp a Varietynek (hoppá!) adott interjújában emlékezett vissza ezekre az unalmasnak egyáltalán nem nevezhető napjaira, miután a kiszivárogtatás óta eltelt időben egyáltalán nem nyilatkozott a mozimagazinnak az új Batman-filmről:

Kib*szott dühös lettem, amikor kiszivárgott. Mindenki nagyon ideges lett, mindenki bepánikolt a csapatomban. Azonnal tudtam, hogy ez most olyan dolog, ami mindent fel fog robbantani. Rettegtem, és csak arra tudtam gondolni, hogy ó, b*ssza meg, hát így tudnak ezek titkot tartani?  

Miután a kiszivárgás tényéről az új Batman-film rendezője, Matt Reeves is értesült, azonnal Los Angelesbe rendelte Pattinsont Cannes-ból egy ruhapróbára. A sztár így emlékezett vissza arra, milyen volt először felvenni a Köpenyes Kereszteslovag ikonikus jelmezét:

Ez volt a legőrültebb dolog, amit valaha filmekkel kapcsolatban csináltam.

Érdekes amúgy, hogy Pattinson pont aznap tudta meg, hogy ő lesz az új Batman, amikor a legelső forgatási napján kezdett el együtt dolgozni a kultikus Batman-trilógia rendezőjével, Christopher Nolannel közös filmjükön, a Tenet című kémthrilleren. (via The Independent)