Robert Pattinson megőrülését is díjazták a CineFesten

Múlt szombaton zárult a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, az egykori legpechesebb James Bond, George Lazenby személyes részvételével és a fesztivál versenyfilmjeinek díjazásával. Íme a nyertesek!

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon több mint 110 filmet vetítettek le, ebből négy új magyar filmet Miskolcon láthatott először a közönség. A fesztivál kilenc napja alatt 22 ezernél is több néző vett részt a 142 vetítésen. Közel száz hazai és külföldi alkotó kísérte el filmjét Miskolcra.

George Lazenby a gálán. Forrás: CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

 

Köztük például az egykori legpechesebb James Bond, George Lazenby, aki a CineFest zárógáláján vette át a neki ítélt életműdíjat (egy pár nappal korábbi gálán egyébként két másik világsztárt, Franco Nerót és Vanessa Redgrave-et is kitüntették: ők az Európai Mozi Nagykövetének járó díjat kapták meg).

A zárógálán adták át a versenyfilmeknek járó díjakat is. A fesztivál fődíját, a Pressburger Imre-díjat a Monos nyerte, és ugyanez a film kapta az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége zsűrijének díját is (a Monost október 31-től hivatalosan is játsszák a magyar mozik). A fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat a Robert Eggers (A boszorkány) rendezte, Robert Pattinson és Willem Dafoe főszereplésével készült A világítótorony kapta, a FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) zsűrijének díjával együtt.

A Nemzetközi Ökumenikus Zsűri díját a Teherán, a szerelem városának ítélték, CineNewWave díjat a Szokásjog című magyar rövidfilm, CineDocs díjat a Chris, a svájci kapott, a közönségszavazást pedig a Kontroll nélkül című átütő erejű német film nyerte el, amit november 7-én mutatnak be a magyar mozik, de előtte a Szemrevaló Filmfesztiválon is látható lesz.


(via Kubik Elvira Iroda)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu