Robert Redfordot most látjuk utoljára

A színészlegenda belejelentette a visszavonulását, a The Old Man & the Gun lesz az utolsó filmje.

A 81 éves sztár az Entertainment Weeklynek beszélt terveiről. „Soha se mondd, hogy soha, de arra jutottam, hogy a színészetet illetően ez a film lesz számomra az utolsó, és ez után visszavonulok, hiszen

már 21 éves korom óta ezzel foglalkozom. Azt gondoltam, ennyi épp elég volt,

és inkább valami olyasmivel foglalkozom, ami jelen pillanatban több pozitív energiát ad” – mondta a sztár.

Forrás: Dominique Charriau / WireImage / Getty Images

 

Hatvanéves karrierje során Redfordot olyan filmekben láthattuk, mint az Üldözők, a Mezítláb a parkban, az Ilyenek voltunk, A keselyű három napja, A hírek szerelmesei vagy a Tisztességtelen ajánlat. Nevezetes volt kollégájával és barátjával, Paul Newmannel való együttműködése: ennek köszönhetjük a Butch Cassidy és a Sundance kölyök és A nagy balhé című filmeket.

Az évtizedek során Redford mást is kipróbált a színészeten kívül: olyan filmeket rendezett, mint a négy Oscar-díjas Átlagemberek, a négyszeres Oscar-jelölt Kvíz-show vagy A suttogó, 1978-ban pedig társalapítója lett a későbbi Sundance Filmfesztiválnak; a hozzá kapcsolódó Sundance Intézetnek jelenleg is ő az elnöke. Robert Redfordtól persze megkérdezték, hogy a búcsúfilm után azért a rendezést folytatja-e – erre annyit válaszolt, hogy majd még meglátja.

A sztár egyébként már 2016-ban belengette, hogy még két szerepet vállal, és utána nyugdíjba vonul. A Milyen hosszú az éjszaka című Jane Fondával közös romantikus drámát tavaly mutatta be a Netflix, a legutolsó filmnek, az igaz történeten alapuló The Old Man & the Gunnak pedig szeptemberben lesz a premierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. A krimikomédiában Redford egy olyan férfit alakít, aki 70 évesen megszökik a börtönből, és egy sor példátlan rablást hajt végre.


(via The Guardian)