Robin Williams megvédte a Jumanji gyerekszínészeit

Egy friss interjújában Bradley Pierce, az 1995-ben bemutatott Jumanji egyik gyerekszereplője emlékezett vissza a forgatásra.

A fantasztikus kalandfilm története szerint Pierce, illetve a másik gyerekszínész, Kirsten Dunst egy Jumanji nevű játéknak köszönhetően kapcsolatba kerül a Robin Williams által alakított Alannel, aki már 26 éve a játék foglya.

A film készítése idején 13 éves Pierce egy különösen nehéz forgatási nap történetét idézte fel. A sztori szerint a karaktere majommá változott át, a vastag sminkje azonban folyamatosan elázott. „Nem tudtam az orromon keresztül lélegezni” – meséli, hozzátéve, hogy a jelenetsor felvétele 8 napon át tartott, ami nemcsak őt, de Dunstot is kimerítette. Ennek ellenére a producerek megpróbálták rávenni őket a túlórára, amit a gyerekek esetében tilt a munkatörvény.

Mivel a gyerekek csak napi hét órát forgathatnak, a producerek ezért megkörnyékezték a gyerekszínészek szüleit, és nyíltan feltették nekik a kérdést, hogy meg tudnák-e valahogy kerülni a törvényt. Pierce elmondása alapján nem szokatlan eljárás ez az iparágban, ha ugyanis egy teljes új forgatási nap elrendelése helyett csak fél órát kell túlórázni, azzal szó szerint 100 ezer dollárt lehet megspórolni.

Ekkor lépett közbe Robin Williams, akinek tudomására jutott a producerek terve, és közölte velük, hogy ne is álmodjanak róla.

Nem fogunk túlórázni. Hazaengedtek most szépen mindenkit, és jövő héten majd visszajövünk, és folytatjuk.”

Pierce szerint a szóban forgó összegek miatt senki más nem mert volna így fellépni Williamsen kívül. „Túl azon, hogy melegszívű, nagylelkű és kedves volt, meg is védett bennünket” – teszi hozzá.

Robin Williams 2014 augusztusában, 63 éves korában hunyt el.