Ron Howard hivatalosan is megerősítette: nem lesz Solo 2

Hiába szerették sokan a vagány űrcsempész és a fiatal Lando filmjét, a Disney hallani sem akar a folytatásról.

Bár a Csillagok háborúja-rajongók egy része sokkal jobban szerette a 2018-as Solo: egy Star Wars-történetet, mint az új Star Wars-trilógiát, a Disney egyelőre sajnos hallani sem akar a vagány koréliai űrcsempész, a csupaszőr Csubakka és a fiatal Lando Calrissian kalandjainak folytatásról. Az indok a piszkos anyagiakkal magyarázható: míg Az ébredő Erő 2,06 milliárd dollárt, Az utolsó Jedik 1,3 milliárdot, a Skywalker kora pedig 1,07 milliárdot kaszált, addig a szinte folyamatos forgatási nehézségekkel küszködő Solo épp hogy csak összekapart 393 milliócskát a világ mozijaiból, így a Lucasfilmnél jobbnak látták jegelni a további szólófilmeket (mint ismeretes, állítólag lett volna egy külön Boba Fett-film és egy külön Obi-Wan-film is – utóbbi végül tévésorozat lesz a Disney+ csatornán).

Ron Howard és Csubakka a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon népszerűsítik a Solo: Egy Star Wars-történet című Csillagok háborúja-filmet (fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

 

Arról, hogy a Disney nem tervez folytatást a Solóhoz, a film rendezője, a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard maga nyilatkozott a Radio Andy on Sirius XM-nek:

Nos, most nem tervezünk folytatást. Így is csodálatos dolog, hogy egy Csillagok háborúja-film részese lehettem, ami ráadásul úgy tűnik, hogy egyfajta underground kedvenc lett. Nem az, amit vártál, hanem egy szokatlan, furcsa utazás.

Nagy kár, hogy a Disney elengedte Han Solo kincsesbányával felérő karakterét, mert a fiatal csempész kalandjai szinte bármit elbírtak volna filmben vagy tévésorozatban. Hiszen ugye a forrófejű koréliai és hű másodpilótája, Csubakka keresztbe-kasul bejárták a galaxist, és jó sok cifra dolgot láttak, mielőtt segítettek volna Luke-nak és Leiának legyőzni Darth Vadert és felrobbantani a Halálcsillagot! (via Geektyrant)