Ron Perlman nekiment a kritikusoknak: B*szd meg magad!

Ron Perlman nagyon berágott a Netflix sikerfilmje, a Ne nézz fel! kritizálóira.

Ron Perlman éles hangon nekiment azoknak a kritikusoknak, akik lefitymálták legújabb produkcióját, a Netfilxen tavaly karácsony óta elérhető Ne nézz fel! című sci-fi szatírát. A 71 éves sztár a filmben Benedict Drask ezredest alakítja, egy amerikai háborús veteránt, akinek az a feladata, hogy az űrbe repülve elpusztítson egy üstököst, amely épp a Föld felé tart, csak ezt senki sem akarja elhinni a két főszereplő tudósnak, akiket Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence kelt életre (rajtuk kívül pedig olyan hollywoodi sztárszínészek láthatóak még a filmben, mint Meryl Streep, Jonah Hill, Timothee Chalamet, Joe Morgan és Mark Rylance).

Fotó: Getty Images

 

Bár a Ne nézz fel! több héten keresztül uralta a Netflix nézettségi TOP10-ét, és a karácsonyi időszak abszolút nyertese volt, népszerűsége ellenére élesen megosztotta a megjelenésekor a kritikusokat. A patinás Variety magazin recenzora, Peter Debruge például negatívan nyilatkozott róla: szerinte a film „túl harsány és önelégült”, bár tény, hogy nem kell messzire menni ahhoz, hogy a való életben is megéljük azt a fajta társadalmi-politikai hozzáállást a Föld végóráját jelentő katasztrófákhoz, ami a filmben is napirendre kerül. Na, az efféle véleményeket kommentálta most Perlman a maga cifra módján a The Independentnek adott interjújában:

B*sszátok meg magatokat és az önhittségeteket, meg ezt a folyamatos igényt, hogy minden rosszat elmondjatok valamiről, csak azért, hogy figyelmet kapjatok, miközben az alkotásról fogalmatok sincs! Ez korrupt. És beteges.

Perlman a fentiekhez még hozzátette azt sommás véleményt is, hogy a Ne nézz fel! kritikai visszhangja része annak a folyamatnak, hogy „az internet majdnem megölte az újságírást, és most az újságírás megpróbál mindent megtenni azért, hogy megőrizze a fontosságát”. Mi egyébként nem vettük magunkra a dörgedelmeit itt a PORT.hunál, mert szerintünk a Ne nézz fel! „a vírushelyzetre reagáló eddigi legjobb film”.

(via Variety)

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.