Ronda gonosztevők, pedig a valóságban szépek

Olykor fel sem lehet ismerni őket a rémséges smink alatt, de olyan eset is akad, amikor a színész maga csúfította el magát, hogy hitelesebb legyen a szerepben.

A Vörös Királynő

Helena Bonham Carter bár nem klasszikus, de szép nő, és ahogy idősebb lesz, egyre szebb. A Tim Burton-féle Alice Csodaországban Vörös Királynőjeként hisztérikusan rikácsoló, agyonsminkelt, lufifejű gonosztevőként láthatjuk - aztán a második részben kiderül, hogy gonoszsága mögött mélységes szomorúság rejtőzik, de attól még ronda szegény. A színésznő nem veti meg a rút szerepeket, hiszen a Harry Potter-sorozat Bellatrix Lestrange-eként sem volt valami vonzó.

 

A rém sorozatgyilkosa

A gyönyörű Charlie Theronnak Oscart ért Aileen Wuornos megformálása. Hogy hasonlóvá váljon a sorozatgyilkoshoz, meghízott és rettenetesen elcsúfították: szederjes, felpuffadt arc, csúnya bőr, zsíros, igénytelen haj és ronda fogak. Rá sem lehet ismerni a színésznőre.

 

Voldemort

Először is: Ralph Fiennesnek van orra. Másrészt jóvágású fickó. 

 

A múmia

Bár a Tom Cruise-féle szörnyfilm múmiája azért jobban néz ki, mint a bevett gyolcsba tekert, rohadó rémség, azért mégis csak egy gonosz egyiptomi hulla, bár a gyönyörű Sofia Boutella azért elcsúfítva sem tud igazán ronda lenni.

 

Rita Repulsa

A legutóbbi Power Rangers mozifilm boszorkánya merőben különbözik a régi sorozat jellegzetes fejfedőjű gonoszától. Leginkább a Thor: Ragnarok gonoszára, Helára a Halál istennőjére hasonlít - illetve az hasonlít Repulsára. A Repulsát alakító Banks meg is vádolta Cate Blanchettet, hogy lenyúlta a Power Rangers-beli külsejét. Azért tegyük hozzá: Hela fantasztikusan gyönyörű gonosztevő, szebb, mint az egyébként szintén vonzó boszorka.

 

Mason Verger

A Hannibal címszereplője barátságos nagypapi a lenyúzott arcú, förtelmesen gonosz Mason Vergerhez képest, akit Gary Oldman alakít. Ő aztán tényleg felismerhetetlen: ha nem tudnánk, hogy ő játssza, még csak megtippelni sem tudnánk, ki rejtőzik a borzalmas maszk alatt. Annyira felkavaróan ronda, hogy inkább képet sem mutatunk róla.

 

Calypso, a tenger istennője

A Karib-tenger kalózai harmadik részében bukkan fel Calypso, a fekete fogú, tetovált nő, akiről csak később derül ki, hogy valójában egy isten. Naomie Harris, a Daniel Craig-féle James Bond Moneypenny-je alakítja, és persze mondanunk sem kell, hogy a valóságban ő is szép, és a fogai is fehérek.