Rose McGowan 15 éves volt, amikor egy Oscar-díjas rendező közösült vele

Ez pedig a beleegyezési korhatárt nem éri el, vagyis a törvény szerint nemi erőszaknak minősül.

Rose McGowan és Ronan Farrow egy 90 perces beszélgetésen vett részt egy New York-i kulturális intézményben, a 92nd Street Y-ben. A beszélgetésen a színésznő egy másik szexuális bűncselekményről beszélt. Azt már köztudott, hogy az elsők között volt, akik a Harvey Weinstein által elkövetett nemi erőszakról és szexuális zaklatásokról beszélt, de ezen a beszélgetésen mégsem erről volt szó: azt mondta, hogy egy befolyásos hollywoodi férfival közösült, de mivel akkor még csak 15 éves volt, a beleegyezési korhatár alatt, ezért nem valósulhatott meg a közös beleegyezés.

Forrás: Monica Schipper / Contributor / Getty Images


Ronan Farrow, a színésznő beszélgetőtársa, aki a The New Yorkerben és a The New York Times-ban megjelent cikkével kirobbantotta a Weinstein-ügyet, megkérdezte a színésznőt, hogy jól értette-e, amikor a nő arról beszélt neki, hogy egy másik prominens hollywoodi férfi is szexuális bűncselekémnyt követett el ellene . A színésznő kiállt a kijelentés mellett, viszont nem akarta megnevezni az illetőt. Annyit elmondott róla, hogy Weinsteinnek dolgozott, és Oscar-díjat is nyert. Ezután így mesélte el a történteket: egy nagyon híres rendező felszedte őt, amikor ő még csak 15 éves volt.


„Hazavitt, miután találkoztunk, egy soft-pornót megnézetett velem, amit a Showtime-nak készített, természetesen álnéven… Aztán közösült velem. Utána kitett a Tropicalnál Silver Lake-ben egy sarkon” - mondta McGowan. Állítása szerint csak nemrégiben jött rá, hogy ez nemi erőszaknak minősülne. „Vonzódtam hozzá, és mindig úgy viszonyultam ehhez, mint egy szexuális élményhez.”
Most, hogy feldolgozta magában a történteket, már azt mondja, hogy ez inkább molesztálás illetve nemi erőszak volt. Farrow megerősítette, hogy McGowan korábban felfedte neki a férfi személyazonosságát, de McGowan nyilvánosan csak akkor nevezi meg, amikor készen áll rá.

via Vulture