Rossz hírünk van a Mátrix-rajongóknak: Laurence Fishburne nem lesz benne a 4. részben!

Az 59 éves sztár azt nyilatkozta, hogy Lana Wachowski nem is hívta a forgatásra. Itt a bizonyíték, hogy tényleg a fiatal Morpheusról fog szólni a film, akit másik színész alakít?

Hónapok óta lázban égnek a cyberpunk zsáner és Keanu Reeves rajongói, gőzerővel zajlik ugyanis a Mátrix 4 forgatása, ami csak átmenetileg állt le a világméretű koronavírus-járvány miatt. Igaz, a klasszikus trilógiát jegyző testvérpárnak csak az egyik tagja, Lana Wachowski vállalta a forgatókönyvírói és rendezői feladatokat, Lilly Wachowski ugyanis neheztel a hollywoodi filmiparra. De nemcsak ő fog hiányozni a stáblistáról a régi csapattagok közül, hanem a Morpheust alakító Laurence Fishburne is (bár állítólag a karakter szerepelni fog a filmben, csak másik színész fogja alakítani), aki így nyilatkozott a távollétéről a New York Magazine-nak:

Nem hívtak meg. De talán így majd írhatok egy újabb színdarabot. Minden jót kívánok nekik. Remélem, nagyszerű lesz [a Mátrix 4].
Kép: Port.hu

 

Keanu Reeves viszont lelkesen nyilatkozott a Mátrix 4 németországi forgatásáról a sajtónak (miközben a Bill és Ted 3-at is promózta egy kicsit:

Tudod, azt hiszem, mindenki szereti a projektet. Ha az ember olyan helyzetbe kerül, amelyben ki kell találni, hogyan csináljuk meg ezt vagy azt, akkor a showbizniszben utazók a legmegfelelőbbek erre. Veszekedősek vagyunk, de tudjuk, hogyan kell megcsinálni a dolgokat. Leleményesek vagyunk, és jól tudunk reagálni a váratlan helyzetekre. Ez a fajta rokon szellem kapcsolódik itt össze. A shownak tovább kell robognia, vannak kellékeink, vannak ötleteink, hát megcsináljuk! Ez a szellemiség határozottan létezik a Mátrix-stábban, és köszöni, jól van.

(via Uproxx)