Rowling elkezdte írni az újabb Potter-spin offot

Készül a Legendás állatok és megfigyelésük 3., az írónő maga mesélt róla.

„Épp most fejeztem be a negyedik Galbraith-regényt, a Lethal White-ot (az írónő Robert Galbraith álnéven írt krimijeinek tévés adaptációjáról hamarosan jelentkezünk kritikával – a szerk.), és

jelenleg már a Legendás állatok harmadik részének forgatókönyvén dolgozom.

Ezután pedig egy újabb gyerekkönyvet szeretnék írni. Már hat éve játszadozom ennek a Harry Potteren és a varázsvilágon kívüli történetnek a gondolatával, szóval legfőbb ideje papírra is vetni” – írta Rowling a saját hivatalos honlapján vele zajló virtuális közönségtalálkozó során egy kérdésre válaszolva.

J.K. Rowling. Forrás: Walter McBride / WireImage / Getty Images

 

Habár sok olvasó várja tűkön ülve az új Cormoran Strike-detektívsztorit (ezeket írja a szerző Robert Galbraith álnéven), és nagyon izgalmas az a hír is, hogy vadonatúj történeten dolgozik, a legtöbbünket nyilván az villanyoz fel leginkább, hogy már készül a Legendás állatok és megfigyelésük című film harmadik része, de sajnos Rowling a cselekmény részleteiről semmit sem árult el.

Addig is a Harry Potter spin-offjaként készült filmes sorozat második részével, a Legendás állatok – Grindelwald bűntetteivel vigasztalódhatunk, igaz, annak bemutatásáig is még november 15-ig kell várnunk. Ahogy arról korábban már írtunk, a Grindelwald bűntetteiben visszatér Göthe Salmander magizoológus (Eddie Redmayne), szerelme, Porpetin, azaz Tina (Katherine Waterston), annak kishúga, Queenie (Alison Sudol) és az ő szerelme, a Jacob nevű mugli (Dan Fogler). Rajtuk kívül itt lesz a főgonosz, Gellert Grindelwald (Johnny Depp) is, aki – ahogy arra a második rész alcíme is utal – még nagyobb szerepet kap.

Jude Law Dumbledore-ként a Legendás állatok – Grindelwald bűntetteiben. Forrás: InterCom

 

Az igazi újdonság a filmben a fiatal Albus Dumbledore megjelenése lesz (Jude Law alakításában), továbbá az a tény, hogy az első rész New York-i helyszíne után ezúttal Londonban járunk, és hőseink a Roxfortot is felkeresik.


(via NME)