Russell Brand-zaklatási botrány: még több sz*r bugyogott fel

Már a Scotland Yard is nyomoz az ügyben, és újabb bejelentés is érkezett egy, a komikus által elkövetett szexuális támadásról.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a The Sunday Times of London és a Channel 4 Dispatches nevű dokumentumfilmes csapat közös nyomozása eredményeként kiderült, hogy a brit színész és humorista az elmúlt évek során (2006 és 2013 között) öt nőt is megerőszakolt, szexuálisan és érzelmileg bántalmazott. Az egyik közülük még csak 16 éves volt a történtek idején (miközben a férfi harmincas).

A Scotland Yard ezt követően egy, a The Guardianben megjelent nyilatkozatban azt közölte, hogy felvették a kapcsolatot mindkét sajtóorgánummal, és ezzel párhuzamosan

egy újabb bejelentés is érkezett hozzájuk,

egy olyan szexuális támadásról, ami 2003-ban történt a Sohóban, állítólag szintén Brand részéről.

A ma már 48 éves sztár a botrány kirobbanásának napján. Forrás: James Manning / PA Images via Getty Images


„Először szeptember 16-án, szombaton beszéltünk a Sunday Timesszal, azóta pedig többször is egyeztettünk velük és a Channel 4-ral is, hogy biztosítsuk:

bárki, aki úgy gondolja, szexuális bántalmazás áldozata volt, tudja, hogyan jelentse mindezt a rendőrségen.

Továbbra is arra bátorítunk mindenkit, hogy mindegy, milyen régen történt az incidens, vegye fel velünk a kapcsolatot” – olvasható a Scotland Yard által kiadott közleményben.

Közben az Independent mindenféle régi videót előásott a sztárról, amelyek mérsékelten érdekesek: az egyiken Brand a GQ férfimagazin 2006-os Men of the Year díjátadó gáláján látható közvetlenül azután, hogy Rod Stewart felelősségre vonta, amiért lefeküdt a lányával (de maga a veszekedés nem látható a videón, csak az, hogy utána a komikus kissé zavartan válaszolgat a riporterek kérdéseire). A másik, 2017-es felvételen pedig azt láthatjuk, hogy egy talkshow-ban a sztár azt nyilatkozza, hogy ameddig pénzt hoz, a főnökök megengedik neki, hogy őrült módon viselkedjen.

Bell és Brand a Lepattintvában. Forrás: UIP-Duna Film


Ezenkívül a Scottish Daily Record interjút készített Kristen Bell amerikai színésznővel, aki a Lepattintva című 2008-as romkomban játszott együtt Branddel, de semmi leleplezőt nem tudott mondani róla, azt leszámítva, hogy vele jó fej volt, de miután Bell már hallott róla, micsoda nőfaló és promiszkuis a férfi, határozottan elutasította minden közeledését. Ezzel párhuzamosan a retorziók is folytatódnak Russell Brand ellen:

a YouTube felfüggesztette a reklámelhelyezést a komikus csatornáinak videóin a felhasználók védelme érdekében, mivel „megsértette az ún. Creator Responsibility irányelvüket.


(via The Hollywood Reporter, Variety)

 

Korábbi cikkünk a témában

Katy Perry is lesújtóan nyilatkozott a nemi erőszakkal vádolt Russell Brandről

A komikust öt nő vádolja nemi erőszakkal, szexuális és érzelmi bántalmazással. Brand mindent tagad.

Tovább