Russell Crowe még mindig nem tudja megemészteni, hogy nélküle folytatódik a Gladiátor

Hallott olyan dolgokat a 2. rész történetéről, ami nem tetszett neki. Közben érkeztek fotók Paul Mescal karakteréről is.

Russell Crowe pályafutásának nagy kiugrása volt a Gladiátor, a 2000-es szuperprodukció Oscart hozott a színésznek, maga a film négy aranyszobrot kapott. Crowe korábbi nyilatkozataiban sem titkolta, hogy ha lett volna rá lehetőség, szívesen aláírt volna egy folytatásra.

A második rész elkészült, de érthető módon a sztár nélkül, a színész pedig egy új interjúban elmondta, hogy még nem békélt meg teljesen a dologgal.

„Kicsit zavar, hogy lett még egy film, mert ugye az én karakterem legutóbb meghalt, úgyhogy egy szavam nem lehetett, hogy mi legyen a folytatásban. De persze hallottam pár dolgot, és kénytelen voltam tiltakozni, hogy jaj, kérem, ez a karakter nem ebben az irányban fejlődik. Persze ennek az okoskodásnak semmi értelme, hiszen nagyon mélyen el vagyok temetve. Szóval kíváncsian várom, hogyan áll össze az új film.”

Crowe már a Gladiátor előtt is jelentős színésznek számított, de nagy szüksége volt arra, hogy a rabszolgává lefokozott Maximus hadvezér szerepében egyszer s mindenkorra bevegye Hollywoodot. „Egyértelmű, hogy ez a film nyitotta meg előttem a kapukat. És őszintén be kell vallanom, hogy egy kicsit szomorú, egy kicsit meg irigy vagyok a folytatás miatt.”

A Gladiátor II főszerepében Paul Mescal látható, Luciust, Commodus császár unokaöccsét alakítja, aki kisfiúként már felbukkant az első részben.

22 év után végre be tudtam fejezni a Gladiátort

Ez itt a Pótvizsga, ahol szemérmesen bevalljuk, ha valójában nem is láttunk egy-egy kultikus alkotást, és most a streamingszolgáltatók segítségével bepótoljuk évtizedes mulasztásainkat.

Pótvizsga

 

„Nehéz elszakadni az első film örökségétől – mondta Mescal az Esquire-nek. – A folytatás nagyon jól van megírva, és tiszteleg az első rész előtt, de azért van annyira más, hogy a karakteremet teljesen a magam képére tudom formálni.”

Mescaltól természetesen azt is megkérdezték, beszéltek-e Crowe-val a Gladiátorról, amire így válaszolt:

Nem tudom, miről lehetett volna beszélni. Imádok filmes sztorikat hallgatni, de két teljesen különböző karakterről van szó.”

A Daily Mailnek közben sikerült új forgatási képeket szereznie a Gladiátor 2. pótforgatásáról, amely az angliai Sussexben zajlik. Mescal ezeken feltűnően hasonlít Crowe Maximusára, főként a hasonló stílusú páncél miatt. Az arca véres, mintha egy nagy csatajelenet után játszódna a jelenet. A színész páncél nélkül és rácsok mögött is látható, egy rabszolgakaravánban. Ebből arra lehet következtetni, hogy a karakter hasonló utat jár be, mint Maximus, aki római hadvezérből előbb rabszolgává, majd a gladiátoraréna sztárjává vált. Lucius Lucilla fiaként (akit a folytatásban a visszatérő Connie Nielsen alakít) az elit tagjának számít, de nyilvánvalóan elveszíti ezt a státuszát, és eladják (?) rabszolgának.

A Gladiátor II. november 14-én kerül a magyar mozikba.

via: Screenrant / UIP Hírek / Far Out