Sacha Baron Cohen kegyetlenül megviccelte a countryrajongó Trump-szimpatizánsokat

A magát zenésznek maszkírozó komikus koronavírus-konteókról dalolt, és a közönséget énekeltetve szidta Obamát, Clintont és a CNN-t.

A Hollywoodban is nagy karriert befutott, ismert brit komikus, Sacha Baron Cohen Ali G, Borat és Brüno után egy újabb mókás identitást talált ki magának: az amerikai jobboldal kedvelt összeesküvés-elméleteiről daloló, pocakos countryénekest! A 48 éves sztár ugyanis cowboykalapban, kantáros farmerban és álszakállban, profi countryzenészek gyűrűjében nyomott végig egy kamu fellépést, amelyet Washington State Three Percenterst nevű, fegyvertartást pártoló, jobboldali szervezet rendezett meg a Washington állambeli Olympiában.

Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Cohen a beszámolók szerint annak rendje s módja szerint, a country és blues előadók legszebb hagyományait követve, whiskyn és bagón érlelt hangon elénekelt jópár nótát. Aztán a fináléban rázendített egy olyan dalra, amely a Trump-hívők körében közkedvelt konteókat figurázta ki, vagyis azt, hogy a koronavírus csak egy liberális hoax, a CNN hazudik, Obama, Bill Clinton és Hillaray Clinton pedig valójában szabadkőműves gyíkemberek, akik a „tudjukkikkel” összejátszva a háttérhatalom oszlopos tagjai. Íme egy kis ízelítő a dalszövegből, amit a hallgatóság is lelkesen együtt énekelt Cohennel:

Obama, what we gonna do?
Inject him with the Wuhan flu. 
Hillary Clinton, what we gonna do?
Lock her up like we used to do.
CNN they spread fake news
They're controlled by the you-know-who's.
Journalists, what we gonna do?
Chop them up like the Saudis do.
USA is the best
We don't need no covid-test.

Ami szabad fordításban:

Obama, mi legyen veled?
Koronavírust adunk be neked!
Hillary Clinton, veled mi legyen?
Bekasztlizunk, ahogy régen!
CNN, te álhírgyár,
mögötted Tudjukki áll!
Mi lesz veletek, újságírók?
Mint a szaúdiak, felaprítunk!
Amerika a büszkeségünk
vírustesztre nincs szükségünk!

És így tovább... A dalban megkapták a magukét „a koronavírust okozó, szusievő kínaiak” (akikre „atomot kellene dobni, mint a második világháborúban”), a maszkviselők, a WHO, Bill Gates, Soros György, a tudósok (akiket „fel kéne zabáltatni a medvékkel, ahogy a csecseneknél szokás”) és a demokrata politikusok is. Sőt, ki lett osztva „az amerikaiak Müller Cecíliája”, a Nemzeti Allergia- és Fertőzéstudományi Intézet (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) igazgatója, Anthony Fauci is! Íme:

A történet folytatása a beszámolók szerint az volt, hogy mivel a konteós nóta felénél már a Three Percenters hívei is kezdték sejteni, hogy valami nem stimmel ezzel az énekessel, a szervezők és a technikusok megpróbálták elnémítani a koncertet, Cohent magát pedig letessékelni a színpadról. Ám  a komikus jó előre kitervelte a nagy átverést: a biztonsági őrök végig az ő beépített emberei voltak, így nem hogy nem rángatták le a színpadról, de még segítettek is neki (meg a zenekara tagjainak) elmenekülni egy közelben várakozó mentőautóval. Az átverés slusszpoénjaként Cohen később újra visszament a helyszínre, de már riporternek álcázva magát, és naiv kíváncsisággal faggatni kezdte az egybegyűlteket a történtekről. (via The Independent)