Saját rendezője szerint nem A remény rabjai a legjobb film

Frank Darabont nem ért egyet azzal a több mint kétmillió IMDb felhasználóval, aki szerint a Stephen King-féle börtöndráma adaptációja minden idők legjobb alkotása.

Az IMDb online filmes adatbázisnak minden regisztrált felhasználója pontozhatja a site-on fellelhető összes filmet, 1-től 10-ig. A remény rabjai pontszáma 2 millió 132 ezer 824 néző szavazata alapján 9,3 – ezzel pedig az első a rangsorban: egyebek mellett olyan filmeket előz meg, mint A keresztapa, A sötét lovag, a Tizenkét dühös ember, A Gyűrűk Ura részei, a Ponyvaregény, a Harcosok klubja vagy a Forrest Gump.

A remény rabjai bemutatásának közelgő 25. évfordulója alkalmából megkeresték a filmet jegyző Frank Darabontot, aki természetesen odáig van az örömtől, hogy ennyire szeretik a művét – de azért árnyaltabban látja a képet.

„Nagyon szürreális ez az egész a számomra. Megnézem a listát, és látom, hogy ott van A keresztapa, az Aranypolgár, és nem tudok másra gondolni, mint hogy

»A remény rabjai tényleg jobb lenne A keresztapánál?« Ezt azért egy kicsit nehéz elhinni”

– nyilatkozta az alkotó a Paste magazinnak. „De hát a közönség mondja ki a döntő szót. És ez elképesztően örömteli dolog a számomra” – tette hozzá.

A rendező beszélt a film örökségéről, utóhatásairól is. „Ez az élmény, amikor készítettük, már olyan távoli, hogy bármikor, ha felidézem a filmet, mindig az üt szíven, hogy mennyire jó benne a színészi játék. Nagyon hálás vagyok ezért a stábomnak” – árulta el Frank Darabont, akinek még olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a Halálsoron vagy a The Walking Dead, de kétségtelenül A remény rabjai élete fő műve.


(via Independent)