Salamon király démonok ellen harcol az új magyar rajzfilmben

A Salamon király kalandjai egész estés rajzfilm, nem egy sorozatot fűznek össze.

Jó ideje már lehet tudni arról, hogy új, egész estés magyar rajzfilm készül, és végre befutott hozzá az első, bár rövidke előzetes.

A forgalmazó, a Vertigo Media YouTube-csatornáján így foglalja össze a történetet: "A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, azonban mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja, legjobb barátja pedig Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társ. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása, azonban Balkis előbb bizonyságot akar Salamon bölcsességéről, ezért próbára teszi az egész nép előtt. Találós kérdést tesz fel neki, amire Salamon jól felel. Ám mielőtt a második kérdés elhangozhatna, a tömegből Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Hogy bosszúját véghezvihesse, Hadad megidézi Asmodeus-t, a Démonkirályt, aki elveszi Salamontól a királyi gyűrűt. Salamon tudja, hogy a démont kizárólag a kőféreg, a mágikus Shamir, segítségével lesz képes visszazárni pokolbéli börtönébe, ezért Petrába indul érte, az igazi kaland pedig csak ekkor kezdődik..." 

De beszéljen inkább az előzetes:

Elég jól néz ki, a stílusa leginkább a DreamWorks 2D-s rajzfilmjeinek, Az Egyiptom hercege és az Irány Eldorado stílusára emlékeztet. A rendező a belga Albert Hanan Kaminski, aki a népszerű Pettson és Findus-sorozat rajzfilmváltozatát is készítette, a történetet pedig a Gergő-, és a zseniális Ambrózy báró-sorozat szerzője, Böszörményi Gyula írta.  Jó lesz ez.