Scarlett Johansson újabb tragédiát vizionál a paparazzók miatt

A sztárt a napokban úgy vették üldözőbe a lesifotósok, hogy azzal más autósok és járókelők életét kockáztatták.

A 34 éves színésznő azt mesélte, hogy mikor nemrégiben Jimmy Kimmel talkshow-jának a vendége volt, egy csapat paparazzó üldözőbe vette Los Angeles utcáin azután, hogy elhagyta a stúdiót. Johanssont összesen öt, elsötétített üvegű autó kezdte követni, méghozzá úgy, hogy áthajtottak a piros lámpán is, veszélyeztetve ezzel a többi autós és a gyalogosok életét.

A lesifotósokat szállító járművek azért voltak ilyen elszántak, hogy kiderítsék, hol szállt meg Johansson és négyéves kislánya. A sztár elmondása szerint mára olyan helyzet alakult ki, hogy „bármelyik percben bekövetkezhet egy újabb súlyos sérülés vagy haláleset, ahogy Diana hercegnő esetében”.

Forrás: Dave J Hogan / Getty Images

 

„A paparazzók állandó jelleggel egyre veszélyesebb helyzeteket okoznak, miközben követik és zaklatják azokat az embereket, akiket le akarnak fényképezni. A törvények pedig még Diana hercegnő tragikus halála után sem változtak,

és a célpontokat semmi sem védi ezektől a törvényen kívül álló lesifotósoktól”

– írta egy közleményben a színésznő, aki szerint a paparazzókat bűncselekményt elkövető zaklatóknak kellene minősíteni.

Johansson egyébként állampolgári bejelentést tett az esetről egy rendőrőrsön, de nem született feljelentés, mert a törvények szerint sajnos valóban nem történt bűncselekmény. Sőt: az Egyesült Államokban a lesifotósokat és az őket alkalmazó bulvárkiadványokat védi a törvény, egészen pontosan az alkotmány első kiegészítése, ami a szólás- és sajtószabadságról szól. Az egyes államokban vannak ugyan saját törvények speciálisan a fotósokra vonatkozóan (Kaliforniában például tilos a sztárok gyerekeiről félelmet keltő módon fényképet készíteni), de alapvetően semmi sem tiltja a tevékenységüket.

A színésznő a Bosszúállók: Végjátékban. Forrás: Fórum Hungary

 

Scarlett Johansson magánéletét amúgy nem először sértik meg. 2011-ben például őt és akkori férjét, Ryan Reynoldsot ábrázoló meztelen fotók jelentek meg a neten – a fényképeket kiszivárogtató hacker tíz év börtönbüntetést kapott. Majd három évvel később a sztár beperelt egy francia kiadót, amiért a párkapcsolatairól szóló rágalmakat jelentettek meg egy The First Thing We Look At című regényben. Azóta pedig a színésznő még több blockbusterben szerepelt, szóval még jobban érdekli a pletykalapokat.


(via The Guardian)