Scarlett Johansson válthatja valóra Kristen Stewart álmát

De könnyen lehet, hogy ezzel a Páncélba zárt szellem után újabb kisebbségnek tipor majd a lelkébe.

A színésznőt és Rupert Sanders rendezőt nem bátortalanította el a közös munkától, hogy legutóbbi projektjük, a Páncélba zárt szellem című mangaadaptáció nemzetközi botrányt keltett: az alkotókat és a sztárt ugyanis rasszizmussal vádolták, amiért az eredetileg távol-keleti főhőst egy fehér bőrű nő formálta meg.

Johansson azzal védekezett, hogy soha nem jutna eszébe eltérő rasszú karaktert megformálni (az eredetileg Motoko Kusanagi őrnagy nevű figurát az amerikai filmben valóban csak Őrnagyként emlegetik), és hogy szerepválasztásával nem állt szándékában senkit sem megbántani.

Johansson és Sanders most ráadásul egy eleve nagyon kényes témához nyúlnak, szóval ha nem vigyáznak, tényleg könnyen belegázolhatnak a transznemű közösség önérzetébe. A Rub & Tug című életrajzi drámában a színésznő egy Dante „Tex” Gill nevű masszázsszalon-tulajdonost fog alakítani, aki a hetvenes-nyolcvanas évek Pittsburgh-jében folytatta tevékenységét: szalonjait a maffia védte, és igazából bordélyként funkcionáltak. Dante egyébként Lois Jean Gillként, azaz női testbe született, de mindig is férfiként határozta meg magát.

Sanders és Johansson a Páncélba zárt szellem párizsi premierjén 2017 márciusában. Forrás: Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images

 

A forgatás 2019 februárjában kezdődik, egyéb információkat viszont egyelőre nem tudni; Johansson és Sanders mellett a stábból is csak Gary Spinelli (Barry Seal: A beszállító) ismert: ő írta a forgatókönyvet. És hogy így a végén a címre is magyarázatot adjunk, korábban Kristen Stewart volt az, aki úgy nyilatkozott, hogy szívesen eljátszana akár egy férfi karaktert is, mivel a gender jelenségben eleve benne van egyfajta rugalmasság a valóságban is.


(via NME)