Schwarzenegger leghíresebb egysorosai

A 80-as évek akciófilmjei hemzsegtek a tökös egysoros beszólásoktól. Később ezek mintha eltűntek volna, bár az is igaz, hogy a zsáner is alapjaiban megváltozott.

Csomó filmes szöveg vált szállóigévé, némelyiknél a franc se tudja, miért. Soha nem értettem, hogy A Jedi visszatérből Ackbar admirális "It’s a trap”-je miért lett olyan híres, vagy épp Schwarzenegger Predator-beli üvöltése, a “Get to the choppa”. Az is érdekes, hogy miért épp tőle idéznek a legtöbbet? Emlékszik valaki a “Rambo? Az egy buzi”-n kívül igazán emlékezetes beszólásra Stallonétól? És Bruce Willistől? Bár nála azért ott van a "Yippee Ki Yay, motherfucker", amit a klasszikus magyar szinkronok - bár zseniálisak - teljesen eltüntettek (“Úgyis le akartam szokni a dohányzásról.” - mondja helyette a Még drágább az életedben. Mi????), és az Utolsó cserkész is tele van jobbnál-jobb dumákkal (“Nincs elég turhám.”).

Mégis, valahogy Svarcihoz kötődik a legtöbb: “Ereszd ki a gőzt, Bennett.” a Kommandóból, “I'll be back” és “Hasta la vista, baby” a Terminátorokból és a már említett a Predatorból - ami az osztrák tölgy leghíresebb egysorosa.

Maga Schwarzenegger sem érti, hogy válik valami szállóigévé, de arra elég magabiztos választ adott, hogy miért tőle idéznek a legtöbbet:

egészen egyszerűen az akcentusa miatt. Mert szar angolsággal mondja, és emiatt válnak emlékezetessé ezek a szövegek.

(Via Cinemablend)