Schwarzenegger nagyon megszívatta Stallonét a '90-es években

Elhintette, hogy érdekli a bűnrossz Állj, vagy lő a mamám!, mire Sly begurult és lecsapott a szerepre.

Nagy kópé ez az Arnold Schwarzenegger: a napokban a Slash Film-nek mesélte el, mennyire megszívatta szegény Sylvester Stallonét, a '90-es évek elején. Akkoriban ugyanis még nem voltak akkora országos cimborák, mint mostanság (hiába volt 1991-től közös étteremláncuk Planet Hollywood néven), sőt, Arnoldot kifejezetten zavarta, hogy Stallone a '80-as években még sokkal nagyobb sztárnak számított a filmiparban, mint ő.

Fotó: Denise Truscello / Contributor/Getty Images

 

A kakaskodásuk az 1977-es Golden Globe-gálán megkezdődött, ahol egy asztalhoz ültették őket. Folyamatosan egymást cinkelték azzal, hogy vajon a Maradj éhen! vagy a Rocky kap-e több díjat (végül mindkettő nyert egy-egy kategóriában). Arnoldot ráadásul nemcsak Sly személye és öltözködése irritálta, de az is, hogy minden filmjével többet keresett: míg ő 250 ezret kapott a Conanért, Sly 10,5 milliót vágott zsebre a Rambóért és a Rocky 3-ért,mire  Arnold 1 milliót kapott a Conan, a pusztítóért, Stallone már 12 milliót kért a Rocky 4-ért, és így tovább. Ennek a rivalizálásnak lett az eredménye a sok egymásnak üzengetés is:  Schwarzi lefitymálta Stallone bicepszét az Ikrekben, az Utolsó akcióhősben Sly élete alakítását nyújtotta a faarcú Terminátorként, a Pusztítóban elnök lett Arnoldból, stb.

Ennek a rivalizálásnak és kölcsönös beszólogatásnak volt egy eddig ismeretlen állomása is: az 1992-es Állj, vagy lő a mamám! című akcióvígjáték főszerepével ugyanis Schwarzeneggert is megkeresték, aki ekkoriban már túl volt az Ikreken és az Ovizsarun.

Elolvastam a forgatókönyvet. Rettenetesen rossz volt! Csináltam már én is pár filmet, amit le lehet húzni a klotyón, de ez tényleg nagyon vacak volt. De mivel ekkor épp háborúban álltunk, elhintettem, hogy borzasztóan érdekel a szerep, mert tudtam, hogyan működnek ezek a dolgok Hollywoodban.

Arnold ezután egy pofátlanul magas sztárgázsit mondott be a producereknek, akik erre természetesen húzni kezdték a szájukat. Mire Schwarzi bedobta az aduászát:

Akkor adjátok Sly-nak a szerepet! Állítólag ő sokkal olcsóbban dolgozik.

Ezután meg is keresték Sly-t azzal, hogy tessék, Schwarzeneggert nagyon érdekli ez a film, itt vannak az újságkivágások, ha el akarod happolni előle a szerepet, most megteheted! Naná, hogy Stallone bekapta a csalit.

Egy héttel később hallottam, hogy Sly aláírt a filmhez. örömömben a levegőbe bokszoltam!

Az Állj, vagy lő a mamám! végül tényleg nem lett egy nagy sikertörténet: mindössze 70 milliós bevételt ért el, a kritikusok pedig ízekre szedték. (via Digital Spy)