Scorsese új filmjét a jövő évi Oscar-díjakért küldik csatába

A The Irishman előzetesében egy árva kockát nem látunk a filmből, mégis hatásos.

A Netflix a vasárnap éjjel zajlott 91. Oscar-díjátadón hozta nyilvánosságra az alkotás teaserét, amelyben mindössze egy párbeszédet hallunk a szereplők közt, miközben egy füstölgő töltényhüvely hullik alá az alkotók és a színészek nevét övezve. A The Irishman lesz Martin Scorsese első filmje a 2016-os vallási dráma, a Némaság óta. A streamelős cég azt tervezi, idén ősszel lesz a bemutató, így jó esélyekkel és remek időzítéssel indulhat a jövő évi Oscar-versenyen.

A Robert De Niro, Al Pacino, a rég látott Joe Pesci és Harvey Keitel főszereplésével forgatott alkotás Scorsese eddigi legköltségesebb munkája, ami főleg a nagyfokú CGI-használatnak köszönhető. Ahogy arról korábban mi is írtunk, a hetvenes éveikben járó sztárokat CGI segítségével fiatalították meg, hogy ők játszhassák el figuráik fiatalkori, harminc év körüli verzióját is az 1959-ben játszódó jelenetekben.

Az alkotás Charles Brandt I Heard You Paint Houses című könyvén alapul, amelynek címe, az „úgy hallottam, házakat festesz” a bérgyilkosságok során a padlóra és a falakra ömlő vérre utal – a gengszterszlengben így céloznak arra, ha valakit fel akarnak bérelni valaki más megölésére. A The Irishman ugyanis Frank „Az Ír” Sheeranről szól, aki a II. világháborúból hazatérve olyan sikeres bérgyilkossá vált, hogy ír létére bekerült az olasz maffia csúcsfigurái közé.

Ebben a minőségében Sheeran – akinek a személyes beszámolóján alapul az eredeti könyv – több mint 25 embert tett el láb alól a maffia és személyesen barátja, Jimmy Hoffa, a hírhedt, maffiakapcsolatokkal rendelkező szakszervezeti vezető megbízásából. Egy nap azonban a legendás gengszterfőnök, Russell Bufalino arra kérte, ölje meg Hoffát. Ha Sheeran visszautasítja az ajánlatot, azzal saját halálos ítéletét írja alá…


(via Independent)