Sean Penn-nek nem lehet rossz a könyve, mert fűthető a medencéje

A sztár sajátos logika mentén vágott vissza a nemrég megjelent regényét kritizálóknak.

De ne legyünk igazságtalanok: a színész furcsa kijelentésével csak arra célzott, hogy magasról tesz a bírálatokra, ugyanis túl öreg és túl sikeres ahhoz, hogy foglalkozzon velük.

Penn Bob Honey Who Just Do Stuff (Bob Honey, aki elintéz dolgokat) című debütáló regénye március 27-én jelent meg a Simon & Schusternél: az abszurd és szatirikus könyv egy szennyvíztartály-kereskedőről szól, aki csakhamar inkább átvált a bérgyilkosságra, és célpontjaival egy kalapács segítségével végez.

A kétszeres Oscar-díjas sztár Conan O'Brien talkshow-jában mondott oda azoknak, akiknek nem jött be a nagy mű. Mivel a regény főhőse elsősorban idős emberekkel végez, a legtöbb kritikát Penn az idősektől kapta. A színész szerint azonban nincs értelme kiragadni részleteket a könyvéből, mert ő egy olyan regényt írt, ami „az első oldalon kezdődik, és nem ér véget, amíg be nem fejeződik”.

Miután így kivágta a rezet, Penn azt is hozzátette:

„57 éves vagyok, fűthető a medencém, tőlem azt mondanak, amit akarnak”.

A sztár egyébként korábban is célzott rá, hogy nem mindenki lesz odáig a könyvéért, és akkor is nagyon frappánsan fogalmazott. „Néhány ember meg fogja venni a könyvet, néhány ember pedig nem fogja megvenni a könyvet. Azt hiszem, néhány ember igazán élvezni fogja, mások pedig herótot kapnak majd tőle.”

A színész mostanában ezt leszámítva is különösen viselkedik. Korábban homályos célzást tett rá, hogy nem játszik többet (de hivatalos bejelentés nem érkezett). Nemrégiben pedig a The Late Show with Stephen Colbert című műsorban elárulta, hogy altatót vett be, majd fogta magát, és rágyújtott interjú közben.


(via Independent)