Semmi értelme Joaquin Phoenix Jokerét folyton Heath Ledgerhez hasonlítani!

Józanságra intenek a DC-rajongók: mivel a két sztár jó barátságot ápolt, Phoenix alakítására valószínűleg Ledger is büszke lenne.

Szerdán végre kijött egy rendes előzetes az új Joker-eredetfilmhez – a képregényfilmek rajongói pedig úgy megörültek neki, hogy Joaquin Phoenix alakítását máris a 2008-ban elhunyt Heath Ledger díjesőjével elhalmozott Jokeréhez hasonlítgatják, újraindítva ezzel az örökös „Ki a legjobb Joker?”-vitát.

Többen azt is megemlítették a közösségi oldalakon, hogy nemcsak az a közös Heath Ledger és Joaquin Phoenix Jokerében, hogy mindketten festett arcú, hosszú hajú, defektes figurát alakítottak, hanem az is, hogy a két színész az életben is jó barátságban voltak. Sőt, Phoenix alakítására valószínűleg Heath Ledger is büszke lenne, ha megélhette volna:

A rajongók egyébként pont a két színész barátsága miatt kérik a vehemensebb rajongót arra, hogy ne csináljanak versenyt abból, hogy Ledger vagy Phoenix Jokere a jobb, és ne pocskondiázzák a másik színészt.

Mások azzal példálóznak, hogy a görcsös „Ki a jobb Joker?”-vitáknak semmi értelme, mert ez olyan, mintha valaki kijelentené: csak az az Othello jó, amiben Paul Robeson alakította a címszereplő velencei mórt.

Éles szemű rajongók egyébként azt is kiszúrták, hogy az új Joker-előzetes lépcsősoron táncoló jelenete alighanem egy tudatos tisztelgés Heath Ledger egyik legismertebb filmje, a 10 dolog, amit utálok benned hasonló lépcsős jelenete előtt:

Magát az új Joker-filmet pedig sokan úgy jellemzik, mint Todd Phillips rendező főhajtása az olyan Martin Scorsese-klasszikusok előtt, mint a Taxisofőr és A komédia királya. Erre egyébként ráerősít az is, hogy a film egyik főszereplője, Scorsese kedvenc színésze, Robert De Niro, aki pont A komédia királyában játszott olyan karaktert, mint most Phoenix: egy meg nem értett stand up komikust, aki megőrül, és elrabolja egy talkshow házigazdáját, hogy így végre bekerülhessen a tévébe. De Niro azonban a Tribeca Filfesztiválon úgy nyilatkozott, hogy az akkori és a mostani karaktere két külön személy:  a Joker-filmben ezúttal ő lesz az a talkshow-házigazda, akinek megkeseríti az életét egy ambiciózus, de kissé kettyós és levakarhatatlan humorista. Alig várjuk a premiert! (via Uproxx)