Semmi pánik, Chris Hemsworth itt lesz velünk!

A nagyon izmos és nagyon jóképű ausztrál színész szinte az egész hétvégét velünk tölti, hol merész tengerészként, hol képregényhősként, hol veszélyesnek tűnő alakként, de lesz szemétláda és bájgúnár is.

Pokoli édenkert (2009)

Chris Hemsworth jól mutat a strandon, ezt azért tudjuk, és ez a feszes akcióthriller részben a tengerparton, részben Hawaii őserdejében játszódik. Ide érkezik egy kedves, udvarias nászutas pár (Steve Zahn és Milla Jovovich), akik az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. És az egyik pár különösen veszélyesnek tűnik – természetesen ez a mindig félmeztelen Hemsworth egyik korai szerepében, illetve Marley Shelton), de akadnak más, kevéssé bizalomgerjesztő alakok is a dzsungelben. Aztán kiderül, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb.

 

A tenger szívében (2015)

Herman Melville örökbecsű klasszikusát, a Moby Dicket idézi meg Ron Howard rendező, pontosabban annak „előtörténetét”, az Essex nevű bálnavadászhajó pusztulását. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes-óceán déli részén rátámadt a 238 tonnás vitorlásra, és elsüllyesztette, a húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Itt nincs eszelős Ahab kapitány, csak átlagos matrózok, akik a talpraesett elsőtiszt segítségével vágnak neki a 3000 mérföldnyi útnak, ami köztük és a szárazföld között van. És ez tényleg egy olyan film, amiben Chris Hemsworth parádézhat, vitorlát feszíthet, szigonyt dobhat, életeket menthet és elszántságot sugározhat, és ez jól is áll neki.

Vakáció (2015)

A régi nagy kedvenc Griswold család legújabb generációja is szeret vakációzni – ők Ed Helms és Christina Applegate, akik rendre mindent elbaltáznak, vagy ha nem ők, akkor két gyermekük. És rendre csak idiótákkal hozza össze őket a sors, és köztük van Chris Hemsworth is, mint Applegate nővérének kőgazdag, tökéletesen kinéző, öntelt seggfej férje Texasból, honnan máshonnan, aki úgy parádézik fel és alá, mint egy kigyúrt páva a páva edzőteremben. És itt azért már lehetett sejteni, hogy hősünk remek komikus is egyben! Nem nagy szerep, de nagyon jó szerep, és Hemsworth a legtöbbet hozta ki belőle.

Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására került sor – amiről már tudjuk, hogy nem sült el jól. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék az irdatlan erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot, és ebben leginkább a félszemű Thor akadályozhatná meg, de mint tudjuk, a rettenthetetlen harcos rossz helyre célzott, minden csak pár centin múlott, és mindennek a fele odaveszett. És tök rendesek leszünk, mert nem áruljuk el, hogy a Végjátékban mindent helyre lehet-e hozni, és azt sem, hogy lesz-e Thornak lehetősége arra, hogy ezúttal egy kicsit máshogy, pontosabban célozzon.  

Húzós éjszaka az El Royale-ban (2018)

Hét, titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, szebb napokat látott, nyomokban még most is pompás, de lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol. És a poklot maga Chris Hemsworth hozza el nekünk kegyetlen, de nagyon meggyőző szektavezetőként, aki egy elkóborolt báránykája miatt érkezik ide a zivataros éjszakán. És ugyan csak a film vége felé toppan be a hotelbe, azért onnantól kezdve eléggé sisteregni kezd a levegő körülötte, és Dakota Johnson, Jon Hamm, Jeff Bridges meg a többiek között, és ne reménykedjünk abban, hogy sikerül valamiféle békés megoldást találniuk!