Seth Rogen lesz Steven Spielberg kedvenc nagybátyja

A rendező saját gyerekkoráról forgatja következő filmjét.

Steven Spielberg saját gyerekkoráról készít filmet, azokról az esztendőkről, amelyeket az Arizona állambeli Phoenixben töltött. 11 éves volt, amikor családjával a városba költözött, és ebben az időben kezdett el rövidfilmeket készíteni. 

12 évesen "forgatta" első kisfilmjét, amiben még egy vasúti szerencsétlenség is helyet kapott, méghozzá a játékvonataival. Fontos szerepet töltött be a leendő rendező életében a cserkészet, apja kameráját mindenhová magával hurcolta, szombatonként pedig moziba járt, ami egy életre meghatározta a sorsát. 1963-ban készítette el első nagyfilmjét, a 163 perces Fireflightot, ami a Harmadik típusú találkozások elődjének is tekinthető. A 600 dolláros költségvetésű amatőr sci-fit jórészt az apja finanszírozta, és mindössze egyszer vetítették a városi moziban.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Seth Rogen a rendező kedvenc nagybátyját fogja alakítani, korábban pedig megerősítették, hogy az anyját Michelle Williams játssza. A film forgatókönyvét Spielberg Tony Kushnerrel, a München, a Lincoln és a mostanában befejezett West Side Story írójával közösen jegyzi. A forgatással sem fognak sokat vacakolni: 2022 júliusára tervezik a film bemutatóját.

(Forrás: The Hollywood Reporter)