Sharon Stone lesz a DC-univerzum új szupergonosza

A Blue Beetle lesz a Warner első olyan filmje, amelyben egy latin-amerikai szuperhős a főszereplő.

Sharon Stone ismét csatlakozik a DC-univerzumhoz: a Blue Beetle című szuperhősös filmben ő fogja a film Victoria Kord nevű gonosztevőjét alakítani. Ez a szereplő egy teljesen új karakter lesz, nincs semmi köze a 2004-es, Halle Berry-féle, elég vacak Macskanő-filmhez, amelyben a színésznő Laurel Hedare-t játszotta.

Sharon Stone (forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)

 

A címbéli Blue Beetle egy elég régi, 1939-es DC-karakter, akinek több alteregója is volt már az elmúlt évtizedek során. A Jaime Reyes nevű tinédzser a harmadik olyan ember a sorban, aki ezen a néven tevékenykedik a képregényekben. Reyes akkor tett szert szuperképességekre, amikor rálelt egy elsőre ősi egyiptomi kegytárgynak tűnő, valójában azonban földöntúli technológiával megalkotott, kék szkarabeuszbogár-páncélra, amely nemcsak harci öltözetként funkcionált, de szkafanderként is képes volt megvédelmezni őt az űrben. Így aztán Blue Beetle egy idő után már nemcsak a nagyvárosokban tudta üldözni a bűnt a képregényekben, de kozmikus kalandokba is fejest ugorhatott a Tini Titánokkal.

A karaktert a mozifilmben a Cobra Kaiból ismert Xolo Maridueña fogja alakítani, akinek Sharon Stone karaktere mellett egy másik nagy ellenféllel, Conrad Carapax-szal (Raoul Max Trujillo) is össze kell majd csapnia. Utóbbi már létező képregényes karakter: egy híres régész, akinek az elméje összeolvadt egy elpusztíthatatlan robot testével.

Forrás: DC Comics

 

Az Angel Manuel Soto rendezésében, Gareth Dunnet-Alcocer forgatókönyvéből készülő Blue Beetle lesz a DC első olyan filmje, amelyben latin-amerikai hős a főszereplő. A Warner Bros. stúdió 2023. augusztus 18-i mozipremierrel számol. (via The Hollywood Reporter)