Az Elemi ösztön rendezői változatában még több korhatáros jelenet lesz

Sharon Stone meg akarta akadályozni, de nem sikerült. Nem örül.

Sharon Stone az ausztrál A Currant Affair című showműsorban számolt be arról, hogy Paul Verhoeven irányításával 2019 és 2020 között felújították az Elemi ösztönt. Bővített változat lesz, ugyanis az egyébként is korhatáros filmben még több XXX tartalmat láthatunk – a három iksszel egyébként a pornófilmeket szokták jelezni. 

Úgy döntöttek, hogy a 30. évfordulóra bemutatják a rendezői tripla X változatot"– mondta Stone Tracy Grimshaw műsorvezetőnek, amikor az megkérdezte, hogy tett-e bármit, hogy megakadályozza a bemutatót. – A Screen Actors Guildnek (az amerikai színész szakszervezet) léteznek az ilyen esetekkel kapcsolatos szabályai, de ezeket már azután hozták, hogy fiatal nőként leforgattam a filmet, szóval rám nem érvényesek.

Azaz semmi beleszólása nincs, nem tilthatja meg, hogy meztelenkedős, illetve szexjeleneteket vágjanak be a bővített változatba. A színésznőnek egyébként is rossz emlékei vannak a filmmel kapcsolatban: korábban mi is írtunk arról, hogy a hírhedt lábkeresztezős jelenet villantásáról mit sem tudott, a rendező egy technikai indokra hivatkozva kérte meg Stone-t, hogy vegye le a bugyiját. Mikor kiderült az átverés, fel is pofozta Verhoevent.

Az Elemi ösztön bővített változatát a nyáron mutatják be, és DVD-n, illetve Blu-rayen is megjelenik. Azokat nem lehet úgy elnyűni, mint a régi VHS-kazettákat, amikor a sok-sok megállítástól már csak csíkok szaladtak a bizonyos jelenet helyén.

(Forrás: IndieWire)