Sharon Stone: „mintha halott lettem volna”

A stroke-ot kapott színésznőt szinte kivetette magából Hollywood a betegsége után. Nemcsak teljesen elfelejtették, de brutálisan kegyetlenül bántak vele.

Az Elemi ösztön sztárja egy Los Angeles-i eseményen mesélt a megpróbáltatásairól, amit a Women’s Brain Health Initiative nevű szervezet népszerűsítése céljából rendeztek.

„Az emberek brutálisan kegyetlen módon bántak velem… A szórakoztatóiparban dolgozó női kollégáimtól kezdve egészen addig a női bíróig, aki a gyermekelhelyezési ügyemet intézte.

Szerintem még csak nem is sejtik, milyen veszélyes a stroke a nők számára, és milyen nehéz felgyógyulni belőle: nekem hét évig tartott” – mondta Stone, aki 2001-ben kapott olyan súlyos stroke-ot, hogy agyi bevérzése kilenc napig nem múlt el.

A betegsége idején ráadásul a színésznő éppen válófélben volt akkori férjétől, az újságíró Phil Bronsteintől, amellett pedig megpróbálta fenntartani A-kategóriás hollywoodi színésznői státuszát is. „Megpróbáltam megőrizni a felügyeletet a fiam felett, megpróbáltam dolgozni, de csak próbálkoztam. Jelzálogot kellett felvennem a házamra. Mindent elvesztettem, amim volt. Például a helyem a filmiparban. Előtte, mint bizonyára tudják, én voltam az egyik legizgalmasabb, legkeresettebb filmsztár” – tette hozzá.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 1992-ben az Elemi ösztönnel befutott Sharon Stone-nak 1995-ben a Casinóval volt még egy nagy dobása, de utána az 1999-es Glóriával (amiért Arany Málna-jelölést érdemelt) már leszálló ágba került a karrierje – igaz, ha nem jön a súlyos stroke, valószínűleg újra be tudott volna szállni a játékba. A sztárt így 2005-ben az mentette meg, hogy ő lett a Dior arca, de ezzel együtt úgy érzi, teljesen leírták, és ebből a szempontból Diana hercegnőhöz hasonlította magát.

„Ő is híres volt, és én is híres voltam, aztán ő meghalt, én meg stroke-ot kaptam. És mindkettőnket elfelejtettek”

– ecsetelte a színésznő, aki tavaly Steven Soderbergh HBO-s sorozatában, a Mozaikban tűnt fel, legközelebb pedig a Száll a kakukk fészkére előzményeként/spin-offjaként készülő Ratchedben fog felbukkanni egy egyelőre nem pontosított szerepben (mivel a széria Ratched nővér fiatal éveire koncentrál, őt Sarah Paulson alakítja), és benne lesz Az ifjú pápa idén érkező folytatásában, Az új pápában is.


(via The Guardian)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu