Sharon Stone: „mintha halott lettem volna”

A stroke-ot kapott színésznőt szinte kivetette magából Hollywood a betegsége után. Nemcsak teljesen elfelejtették, de brutálisan kegyetlenül bántak vele.

Az Elemi ösztön sztárja egy Los Angeles-i eseményen mesélt a megpróbáltatásairól, amit a Women’s Brain Health Initiative nevű szervezet népszerűsítése céljából rendeztek.

„Az emberek brutálisan kegyetlen módon bántak velem… A szórakoztatóiparban dolgozó női kollégáimtól kezdve egészen addig a női bíróig, aki a gyermekelhelyezési ügyemet intézte.

Szerintem még csak nem is sejtik, milyen veszélyes a stroke a nők számára, és milyen nehéz felgyógyulni belőle: nekem hét évig tartott” – mondta Stone, aki 2001-ben kapott olyan súlyos stroke-ot, hogy agyi bevérzése kilenc napig nem múlt el.

A betegsége idején ráadásul a színésznő éppen válófélben volt akkori férjétől, az újságíró Phil Bronsteintől, amellett pedig megpróbálta fenntartani A-kategóriás hollywoodi színésznői státuszát is. „Megpróbáltam megőrizni a felügyeletet a fiam felett, megpróbáltam dolgozni, de csak próbálkoztam. Jelzálogot kellett felvennem a házamra. Mindent elvesztettem, amim volt. Például a helyem a filmiparban. Előtte, mint bizonyára tudják, én voltam az egyik legizgalmasabb, legkeresettebb filmsztár” – tette hozzá.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 1992-ben az Elemi ösztönnel befutott Sharon Stone-nak 1995-ben a Casinóval volt még egy nagy dobása, de utána az 1999-es Glóriával (amiért Arany Málna-jelölést érdemelt) már leszálló ágba került a karrierje – igaz, ha nem jön a súlyos stroke, valószínűleg újra be tudott volna szállni a játékba. A sztárt így 2005-ben az mentette meg, hogy ő lett a Dior arca, de ezzel együtt úgy érzi, teljesen leírták, és ebből a szempontból Diana hercegnőhöz hasonlította magát.

„Ő is híres volt, és én is híres voltam, aztán ő meghalt, én meg stroke-ot kaptam. És mindkettőnket elfelejtettek”

– ecsetelte a színésznő, aki tavaly Steven Soderbergh HBO-s sorozatában, a Mozaikban tűnt fel, legközelebb pedig a Száll a kakukk fészkére előzményeként/spin-offjaként készülő Ratchedben fog felbukkanni egy egyelőre nem pontosított szerepben (mivel a széria Ratched nővér fiatal éveire koncentrál, őt Sarah Paulson alakítja), és benne lesz Az ifjú pápa idén érkező folytatásában, Az új pápában is.


(via The Guardian)