Shreket is utolérte a remake-gyártó láz!

A Minyonok és a Gru producere lehelne új életet a 2010 óta csak vergődő franchise-ba.

Jön az újabb Shrek-mozifilm! Viszont ezúttal nem egy vérszegény folytatás fog készülni, hanem egy reboot, mert Christopher Meledandri a Gru 1-2 és a Minyonok producere valamilyen frappáns módon vissza akarja hozni a mozikba a jó öreg, böfögő ogrét.

Egy új Shrek-mozifilm egyébként régóta tervben volt már a Dreamworks SKG háza táján. A 2001-es Shrek után a 2004-es Shrek 2, a 2007-es Harmadik Shrek és a 2010-es Shrek a vége, fuss el véle is szép bevételt termelt (a négy film összesen 3 milliárd dollárt hozott a Dreamworksnek), csakhogy a 2011-es Csizmás kandúros spin off már nem volt átütő siker, így végül nem készült több rész. Meledandri épp ezért egyelőre óvatosan fogalmazott az újabb Shrekkel kapcsolatban:

A feladat most az, hogy valami olyasmit találjunk ki, ami nemcsak egy szimpla folytatás egy ismert sorozathoz. Borzasztóan sok mókás lehetőség van ebben a világban, de nagyon nehéz olyan történetet kitalálni, ami tényleg beleillik. Valami olyasmi narratívát kell találnunk, ami láttán az lesz az érzés, hogy ez egy nagy utazás kezdete.

Addig tehát nem lesz új Shrek-mozifilm, amíg nincs meg hozzá a megfelelő forgatókönyv. Azért így is nagy dolog, hogy Meledandri megkapta Shrek franchise-t, bár nem volt annyira nehéz dolga, mert 2016 óta az ő cége, az Illumination Entertainment is ugyanúgy az NBCUniversal tulajdona, mint a DreamWorks. Az 59 éves animátor korábban dolgozott a Disney-nél, és annál a Blue Sky Studiosnál is, ahol a Jégkorszak-rajzfilmek készültek. (via Digital Spy)