Sigourney Weaver meglátogatta a diákokat, akik előadták a híres Alien-színdarabot

Ridley Scott egy szép levéllel és 5000 dollárral köszönte meg az iskolai színjátszó körnek a rendhagyó adaptációt.

Márciusban a fél világot bejárta a hír, hogy egy amerikai középiskolában színdarabként adták elő az Alient, azaz A nyolcadik utas: a Halált (ami egyébként egy hónap múlva, május 25-én lesz 40 éves)! A neten futótűzként terjedt el a fapados előadás, elsősorban amiatt, mert a New Jersey-i North Bergen High School diákjai és két tanáruk (Perfecto Cuervo rendező és Steven Defendini művészeti vezető) fillérekből is zseniálisan oldották meg a díszletet és a jelmezeket. A Nostromo űrhajót például karácsonyfaizzókkal kivilágított tojástartókból rakták össze, az Alien fejéhez pedig a fekete Power Rangers-harcos sisakját használták fel, és így tovább.

A fiatal és kreatív iskoláscsapat munkájára még Sigourney Weaver is felfigyelt, sőt! Személyesen is meglátogatta a gimnazistákat az egyik előadás után, ahol a Ripleyt alakító Gabriella Delacruzt olyan nagy szeretettel ölelgette meg, hogy az erről készült videó azonnal felrobbantotta az internetet!

A színésznő így nyilatkozott a sajtónak a darab premiernapján:

Egész életemben erre az estére vártam! Nagyon izgatott vagyok! Még csak pár órája vagyok itt, de már most tudom, hogy ez egy nagyon különleges hely. Egy nagyon különleges város, egy olyan iskolával, amely rendkívüli képességű tanárokkal rendelkezik.

De nemcsak az Alien-filmek főhősnője dicsérte meg a North Bergen gimit, A nyolcadik utas: a Halál rendezője, Ridley Scott is. Az Alien atyja pár nappal ezelőtt egy szívhez szóló levélben írta meg a színjátszó csoportnak, mennyire büszke rájuk:

Megemelem a süvegemet mindnyájatok előtt, amiért a szűkös keretek ellenére is képesek voltatok ilyen kreatívan és látványosan megcsinálni egy nagyszabású színdarabot. Mindig az ilyen korlátok vezetnek a legjobb eredményre, mert ilyenkor kizárólag csak a gazdag képzelet és az eltökéltség segít felülemelkedni a hiányosságokon. Csak így juthatunk el a célig. A kreatív önmegvalósítás az, ami igazi ereje ennek az országnak, és a képesség, hogy az Új Világba érkezett bevándorlók összehangoltan tudnak együtt dolgozni.

Ridley Scott a gratuláló üzenet mellett 5000 dollárt, azaz nagyjából 1,4 millió forintot is küldött az iskolásoknak, hogy a darabot többször is eljátszhassák még. A suli anyagi lehetőségei ugyanis csak néhány előadásra voltak elegendőek – így is 7 hónapba telt, mire a garázsvásárokról, a roncstelepekről és a megunt játékokkal teli padlásokról összekukázták azt a sok limlomot és kacatot (az Alien farkát például hulahopp karikából farigcsálták ki, a mellkasból kiugró kis szörny eredetileg egy kesztyű volt, és így tovább), amiből meg tudtak csinálni minden jelmezt és díszletet. (via The Independent)