Sok jelenetet kidobott a Disney a Star Wars 9-ből – a rajongók most azt követelik, hogy láthassák!

Állítólag 3 órás volt az eredeti verzió, és Anakin Erő-szelleme is felbukkant volna benne.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

Beindult a Twitteren a #ReleaseTheJJCut-őrület, vagyis a rajongói kommentáradat annak érdekében, hogy a Disney igenis mutassa be valamilyen formátumban (például a nemrégiben elindított Disney+ platformon) a Skywalker kora csonkítatlan, 3 órás változatát.

A moziváltozatból ugyanis állítólag a Disney nyomására kellett kivágni az alábbi jeleneteket:

  • Anakin Skywalker visszatérése Erő-szellemként,
  • Obi-Wan és Mace Windu visszatérése Erő-szellemként,
  • Rey és Rose közös jelenete,
  • Rose és Leia közös jelenete,
  • Finn és Poe románca, amit már Oscar Isaac is meglebegtetett az interjúiban (amelynek a helyére állítólag a Disney külön kérésére kellett betenni Rey és Ben Solo románcát, ilyesmi J.J. Abrams eredeti terveiben nem szerepelt),
  • egy ideig ráadásul úgy volt, hogy esetleg két mozifilmre bontják a IX. epizódot, de erre végül nem adta áldását a Disney.

A dühös rajongók természetesen mostanra már elárasztották a netet a lentiekhez hasonló Twitter-bejegyzésekkel:

Most komolyan azt akarjátok beadni nekem, hogy volt egy jelenet a Skywalker korában, amiben Anakin, Obi-Wan és Windu szelleme ott áll Rey mellett, de EHELYETT csak a hangjukat hallottuk, mert a Disney kivágta??!?!?!!???! #MutassákBeAbramsVerzióját
Nem akarom elhinni, hogy volt merszük kivágni Darth Vadert.... Anakin drágám, bocsáss meg, te jobbat érdemelnél ennél.
Ha a Föld összes lakója ad kábé 10 dollárt, megvehetjük a Star Warst a Disney-től, és bemutathatjuk J.J.-verzióját!

A rajongók a napokban a Skywalker kora vágójának, J.J. Abrams régi harcostársának, Maryann Brandonnak is nekiestek amiatt, hogy olcsójános módjára kétszer is elsütötte ugyanazt a beállítást a filmben:

Maryann Brandon egyébként tagadta a fentieket, viszont a The Rough Cut című podcastben elismerte, hogy J.J. Abrams filmje valóban a rajongók kegyeit kereste, olykor túlságosan is:

Nézd, persze, ez fanszervíz. De ha nem szolgálod ki a fanokat, akkor meg megkapod, hogy »Ó, hát ezek egyáltalán nem tisztelik a Star Wars történelmét, és nem is tudják, mit jelent valójában«. 

(via Movieweb & Indiewire)