Sosem fogod kitalálni, mi volt Mark Hamill másik szerepe a Skywalker korában

A Disney gőzerővel keresi a fiatal Luke-ot az új Obi-Wan sorozatba, a Mandalorianból a nagy sikerre való tekintettel mozifilm változat is lehet.

Vége a gőzhengerként robogó Disney-kampánynak: a mozik karácsony óta milliós bevételeket generálva vetítik a Skywalker korát, a világ boldogabbik fele pedig már rég megnézte The Mandalorian című élőszereplős tévésorozat összes részét (míg mi, magyarok örülhetünk, ha jövőre lesz idehaza Disney+).

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne ugyanúgy tele a fél internet Star Wars-pletykákkal és forgatási érdekességekkel, mint korábban. A Geektyrant és a Movieweb cikkeiből válogattuk össze alábbi hírcsokrunkat:

  • November óta forog a The Mandalorian 2. évada, ami majd csak 2020 őszén fog adásba kerülni a Disney+ csatornán. Iparági pletykák szerint az újabb részekben több régi ismerős is vendégszerepel majd, hogy ezzel is erősítse a Disney és a Lucasfilm a sorozat és a mozifilmek közötti kapcsolatot (a fanok már Boba Fettet is belelátták az egyik rész utolsó jelenetébe, amikor az egyik női szereplőhöz odalép egy titokzatos alak). Kérdés persze, hogy ezzel a sok belterjes kikacsintással és a Skywalker-sagát eddig is megterhelő „mindenki mindenkit ismer a Star Wars-univerzumban”-hozzáállással a sorozat nem veszíti-e el azokat a rajongóit, akinek pont az tetszik, hogy a Mandalorian nem kapcsolódik az eddigi 11 mozifilmhez?  
  • A Lucasfilm állítólag már gőzerővel keresi a fiatal Luke-ot az Obi-Wan tévésorozathoz, amiben Ewan McGregor fogja alakítani a Tatooine homoksivatagában önkéntes száműzetésben élő, körszakállas Jedi tábornokot. A sorozatról egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy 2005-ös Star Wars: A Sith-ek bosszúja és az 1977-es Csillagok háborúja között fog játszódni, akárcsak a Zsivány Egyes (és annak spin offja, a Cassian Andor-sorozat).
  • Bob Iger, a Disney főnöke ismét meglebegtette: a Mandalorian tévésorozatból a nagy sikerre való tekintettel valószínűleg lesz egy mozifilm hosszúságúra kurtított változat is. Sőt, a többi tévésorozat is kaphat majd idővel moziverziót. Korábban egyébként a Lucasfilm a Klónok háborúja-rajzfilmsorozathoz is készített egy direkt a filmszínházakba szánt, látványosan felturbózott pilot epizódot.
  • A Skywalker korában Mark Hamill nemcsak az öreg Luke-ot alakította Erő-szellemként az új filmben, ő volt egy másik karakter is: a Boolio nevű ovissiai kém hangját kölcsönözte, aki segített Finnéknek megszerezni az Első Rend adattárolóját (és akit sajnos később Kylo Ren lefejezett).