Sosem hallott sztorit osztott meg Freddie Mercuryról a Queen-film főszereplője

Rami Malek a BAFTA-gálán mesélt el egy anekdotát, amit előző este magától Bob Geldoftól hallott.

Ahogy arról korábban már írtunk, vasárnap este adták át a brit Oscar-díjnak is becézett BAFTA-díjakat, azaz a Brit Filmakadémia (British Academy of Film and Television Arts) trófeáit. A legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést a Bohém rapszódia című zenés életrajzi filmben nyújtott alakításáért Rami Malek nyerte.

Rami Malek a gálán. Forrás: Gareth Cattermole / Getty Images

 

Még a díjátadó előtt, a vörös szőnyegen pedig a színész megosztott egy olyan történetet az általa alakított énekeslegendáról, Freddie Mercuryról, amit ő maga is csak előző este hallott a többek közt a Queen fellépése miatt halhatatlanná vált esemény, az 1985-ös Live Aid koncert szervezőjétől, Bob Geldoftól.

„Lehet, hogy Bob Geldof meg fog ölni ezért, de tegnap találkoztam vele, és elmesélte, hogy annak idején felhívta Freddie-t, és azt mondta neki: »Freddie, ez az esemény (a Live Aid – a szerk.) kifejezetten a Queennek, és különösen neked való.« Majd úgy folytatta, hogy azért,

mert a koncert közönségét egyenesen neki találták ki.

És amikor Freddie megkérdezte: »Hát ezt meg hogy érted, drágám?« Akkor azt válaszolta, hogy azért, mert az egész világ lesz a közönség. Freddie meg persze értette a célzást” – sztorizott a színész.

De nem volt kevésbé emlékezetes Maleknek a díj átvételekor mondott beszéde sem. „Elég nehéz ebben a szerepben kívülállóként betörni a világotokba. Ti, britek, annyira jók vagytok ebben. Nem kétséges a számomra, milyen szent a zenei örökségetek. (...) Köszönöm tehát a Queennek (…)

és mindük közül a legnagyobb kívülállónak, hogy minden módon, ahogy csak lehetséges, olyan rendületlen, megingathatatlan és meg nem alkuvó volt

– köszönöm, Freddie Mercury!” – mondta érezhetően meghatottan a sztár.


(via Independent)